activiteiten
op 5/2/2018 om 14.00 uur
Programma:

door Michel Van der Eycken, archivaris-historicus

Op 1 april 2018 is het exact 400 jaar geleden dat prins Filips Willem van Oranje-Nassau in de Diestse Sint-Sulpitiuskerk begraven werd.
Filips Willem was de oudste zoon van Willem van Oranje en van Anna van Egmont. Toen zijn vader in 1567 de zijde van de opstand tegen het bestuur van Filips II van Spanje koos en naar Duitsland vluchtte, liet hij zijn 13-jarige zoon achter aan de universiteit van Leuven. Filips Willem werd op bevel van de hertog van Alva van Leuven naar Spanje overgebracht.
Het duurde tot 1596 eer hij naar Brussel terugkeerde waar hij in februari 1618 overleed en, zoals in zijn testament vermeld stond, naar Diest werd overgebracht om begraven te worden.
Wie prins Filips Willem verder was, zijn familie, zijn levensloop en zijn werk en de historie van Diest als Oranjestad vertelt gerenommeerd historicus Michel Van der Eycken heel aangenaam boeiend in deze leerrijke uiteenzetting.

Welkom bij Nieuwe Horizonten Diest!

Je kan kiezen voor een 6-beurtenkaart, geldig op de verschillende locaties en/of voor verschillende personen.
Een 6-beurtenkaart is geldig tijdens het seizoen dat vermeld is op de kaart en kost:
 25 euro voor OKRA-leden
 35 euro voor niet-leden

Een losse voordracht bijwonen kost:
 6 euro voor OKRA-leden
 8 euro voor niet-leden

De ledenprijs geldt mits vertoon van jouw OKRA-lidkaart.

De deelnameprijs omvat inkom en een koffie, thee of water.
Afhankelijk van de locatie zijn er ook andere dranken te verkrijgen tegen betaling.

Locatie:
CC Begijnhof, aula Geertrui Cordeys
Infirmeriestraat
3290 Diest
Prijs:
Leden :Prijs: 6,00 euro
Niet leden: Prijs: 8,00 euro
Voor bijkomende informatie en vragen:
oostbrabant@okra.be
OKRA Oost-Brabant