in de kijker
Motorclub
Activiteiten motorclub 2018

Programma 2018 (onder voorbehoud)

 19 januari - Nieuwjaarsreceptie.

 3 februari - GPS les.

 25 maart - Dag van de motard.

 17 april - Bloesemrit Bommershoven.

 1 mei - Sint Gerardus Diepenbeek.
 20 mei - Paljaskesrit Bocholt
 22 mei - OKRA pelgrimeert te Scherpenheuvel met aansluitend motorzegening.
 27 mei - Aspergerit Schoonbeek.
 30 mei - Saff tour.

 3 juni - Leuke missie tour Genk.
 4/08 en 25/29 juni - meerdaagse reis Ieper. (VOLZET)

 juli - rit.

 augustus - verbroederingsrit motorclub OKRA-Antwerpen.

 september - 16/23 (motoren) + 17/21 (vleigtuig) Corsica. (VOLZET)
 september - rit.

 oktober - rit.

 november 
- rit.


Vragen, opmerkingen of suggesties zijn altijd welkom:
vanbrabantberto@hotmail.com

Onze clubleden worden automatisch op de hoogte gebracht per mail met de juiste richtlijnen. Wens je ook deel uit te maken van onze motorclub? Laat het ons weten: eric.hulsmans@okra.be
Je kunt ook lid worden van hun facebookpagina?Voorbije activiteiten 2017:

 Vrijdag 27 januari 2017 - Nieuwjaarsreceptie.
Het was weer een gezellig terugzien na maanden van afwezigheid. Na een aperitief aangeboden door OKRA, was het tijd voor een heerlijke binnenbarbeque. Daarna was het aan de voorzitter Berto om even terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken op het komende jaar. Er werd tot in de late uurtjes bijgepraat en plannen gesmeed. 2017 belooft weer een boeiend jaar te worden met heel wat prachtige ritten in het vooruitzicht.

We verwelkomen ook weer een heel deel nieuwe leden. Mooi om onze motorclub zo te zien groeien. Het valt dan ook niet te ontkennen dat dit een hecht club is waar iedereen zich thuis voelt.
 Zaterdag 18 februari 2017 - Opleiding gps voor motards.
Die dag waren onze OKRA-motards één en al oor tijdens de gps opleiding te Alken.
Tijdens deze les hebben ze hun kennis van de gps nog een keertje kunnen aanscherpen. De werking van elke gps werd er nog eens haarfijn uitgelegd door Eric Schroeyen. Na afloop stond iedereen van ongeduld te trappelen om hun eerste rit van het jaar te kunnen uitstippelen.
klik op de foto voor meer foto's Donderdag 23 maart 2017 - De eerste rit van het jaar. 
Wie had deze morgen dat prachtig weer kunnen voorspellen daar de buienradar ons niet zo gunstig gezind was. Eieren brengen naar de Clarissen doet het blijkbaar nog steeds. Dat verklaarde ook de talrijke opkomst, we waren maar liefst met 41 motoren. We vertrokken van ons meetingpoint via bebosde wegen naar onze eerste stop in Het Lochterhuys te Eksel. Daar sloten er zelfs nog enkele OKRA-motorclubleden bij onze groep aan. Na een lekkere kop koffie en ons opgewarmd te hebben, vertrokken we richting lunchpunt. Tegen de middag arriveerde we in 't Rustpunt te Olmen langs het kanaal. Daar stond ons gereserveerd hapje al klaar met wat fris of een lekkere koffie, en dat ging erin als koekebrood. Na bijgepraat te hebben vervolge de rit naar ons eindpunt in Zonhoven. Daar was niemand gehaast om naar huis te gaan. Er werd nog lang nagepraat en uitgekeken naar de volgende uitstap. Ze vonden het een fijne rit en een geslaagde dag, kortom voor herhaling vatbaar. De toon voor dit jaar is gezet met deze eerste rit. Mogen er nog vele volgen!
klik op de foto voor meer foto's. Zondag 26 maart 2017 - Dag van de motorrijder. 
Met een behoorlijke OKRA-delegatie waren we afgezakt naar de fruitveiling Belorta te Borgloon voor 'Dag van de motorrijder'. Een opfrissingscursus voor elke motard die begaan is met zijn veiligheid. Het was nog fris die morgen, zeker met de wisseling naar het zomeruur. Misschien nog wat beduusd maar toch hadden we één en al aandacht wat de instructeurs ons te vertellen hadden. Nadat de theorie was bijgeschaafd volgde de praktijk. Er werd ons met raad en daad bijgestaan hoe je slalomt tussen kegels en feeling krijgt met je machine. Hoe je je machine onder controle kan houden in moeilijke omstandigheden. Deze cursus is zeker een aanrader om na elke winterstop te doen. Puik werk en bedankt voor de vele tips. Het was een leerzame dag en zeker voor herhaling vatbaar. En met de kers op de taart hadden we er nog een klein ritje aan vastgestrikt.

klik op de foto voor meer foto's. Donderdag 30 maart 2017 - Tweede rit van het jaar.
Deze morgen leek er niets op dat dit een prachtige dag zou worden. We waren weer met een grote groep, 27 motoren en velen duo's. We splitsten op in 2 groepen om veiligheidsredenen. Dan vertrokken we naar ons eerste rustpunt in Eben-Emael. Een prachtig vergezicht over het Albertkanaal op enkele meters van het Fort. Dan vervolgde de rit naar Voeren, een koffiepauze in café Der Play. Nadat de motoren en de motards uitgerust en bijgetankt waren vertrok de groepen verder. We reden langs bochtige wegen naar de lucnh stop in Eupen. Daar wachtte ons een verrassing, het café was niet open ondanks de afspraak!! Maar geen paniek ons lunchpakket hadden we bij, en het terras was vrij. Lang de café konden we frisdrank kopen en het sanitair gebruiken. Nadat mens en machine weer klaar waren ving het laatste luik van onze rit aan, door het land van Herve ging het richting huiswaarts. Langs bochtige en "om"-wegen met prachtige vergezichten naar het Tolhuys in Herstappe. Hier eindigde onze de rit vanwege tijdsdruk, omdat sommige van onze clubleden huiswaarts moesten. Enkelen reden de rit naar het eindpunt in De Bottelarij in Ulbeek Enfin, alweer een geslaagd ritje. Langs deze weg een dikke proficiat aan onze tweede voorrijders.


 Dinsdag 18 april t.e.m. zondag 23 april - natuur & cultuur opsnuiven op Mallorca met de scooter.
klik op de foto voor het verslag en meer foto's.

 

 Donderdag 27 april 2017 - Bloesemrit.
Tegen de  weersvoorspellingen in, is het die dag toch goed weer geworden. Eieren naar de clarissen dragen helpt blijkbaar alsook deze morgen noch een schietgebedje. Enfin alle gekheid op een stokje, deze morgen verschenen er 30 motoren en 35 personen op appel, om de bloesemrit te rijden. Onze Anwerpse OKRA-motorvrienden waren met 12 motoren naar Limburg afgezakt. We hadden ons in 4 groepen opgesplitst, dat rijdt fijner en veiliger. Bedankt aan de voorrijders, die hebben weer puik werk geleverd. We reden langs bochtige wegen en door bloesemvelden bij ons bekend als pyramiden. Wel jammer dat de bloesems de koude niet hebben weerstaan. Op ons eerste stoppunt was de koffie of warme tas soep meer dan welkom. De hallen hadden ze speciaal voor ons opengesteld, daardoor stonden onze beestjes veilig binnen. De stop in het Martenshof werd gesmaakt met een lekkere lunch. Er werd heel wat bijgepraat met onze Antwerpse vrienden, het was dan ook al even geleden. Nadat mens en machine klaar waren om het laatste deel van de rit aan te vatten, ging het richting Diepenbeek waar de rit afgesloten werd. Niemand was gehaast om huiswaarts te keren. Een fijne dag om aan terug te denken.
 Maandag 1 mei 2017 - Sint Gerardus tour.
Ook nu zag het deze morgen er niet zo stralend uit, sommige annuleerde zelfs. Ja een donkere dreigende hemel en enkele druppels nodigden niet echt uit. Maar de thuisblijvers kregen ongelijk, het werd tegen alle verwachtingen in toch een mooie dag. Af en toe moet men toch durven gokken! Meer dan 800 motards hebben deelgenomen aan de Sint Gerardus rit. Wij OKRA-motorclub Limburg  waren met 15 deelnemers op de afspraak in Diepenbeek. Na het inlezen van de GPS, reden we langs kleine wegen naar de eerste stopplaats in Bolderberg. Na een gezellige babbel en een tas lekkere koffie, ging het verder richting Noord-Limburg via kronkelende binnenwegen naar de volgende stop in Peer. Nadat mens en machine er klaar voor waren, vervolgde het laatste deel van de rit weer terug richting Diepenbeek waar er nog lang werd nagepraat. Langs deze weg een duim voor de organisatie.
klik op de foto voor meer foto's.


 Donderdag 10 mei 2017 - VelOkra.
Het weer hadden we mee vandaag, dat verklaarde ook meteen de talrijke opkomst. Zowaar 32 motoren waren deze morgen op de afspraak voor onze velOkra-rit, . Er waren zelfs motards van OKRA-Antwerpen naar Limburg afgezakt. Door die grote opkomst hadden we de groep in 2 gesplitst, dat rijdt wat makkelijker en veiliger. Voorwaar een pluim voor de tweede voorrijder, alweer prima gedaan! Om 10 uur waren we vertrokken via binnenwegen naar de plas in Kelchterhoef. Onderweg passeerden we Schalkhoven, Vliermaal, Rapertingen, Bokrijk en de plas Kelchterhoef. Alwaar al een hele bende fietsers met OKRA-vestjes waren aangekomen. Het was er een gezellige drukte en alles was er professioneel geregeld. Een dikke pluim voor de organisatie!!!
De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld, en vele handen geschud. De inwendige mens kon versterkt worden met een dampende hot-dog of soep met een  geweldig uitzicht op de plas.
Nadat mens en machine er klaar voor waren vervolgde het tweede deel van de rit. Via kronkelende binnenwegen naar het eindpunt in de Kwaakvos te  Borggraaf Hasselt. Daar werd nog lang nagepraat over de rit, onder het genot van een ijsje en wat fris. Ja ondertussen was het  warm geworden, dat was een welkome afkoeling.ok nu zag het deze morgen er niet zo stralend
klik op de foto voor meer foto's. Dinsdag 23 mei - Aspergetochten.
klik op de foto voor meer foto's. Woensdag 31 mei 2017 - Safftour.
Het was deze morgen een gezellige drukte daar op saffraanberg tegen St.Truiden. De OKRA-motards waren in grote getallen vertegenwoordigd. Zo  groot dat we zelfs in 2 groepen reden. Ja de OKRA- motards hebben het hart op de juiste plaats, dat mag duidelijk wezen. Na inschrijven en het inlezen van de gps, was er nog tijd voor een babbel en een tasje koffie. Daarna ging het en route richting de Ardennen. Via kronkelende wegen naar de bochten van Harmoir. Onderweg op tijd stoppen om een versterking tot te ons nemen. Bij de één was dat een boterhammeke, bij de ander een kwart taart. Het is aan de foto's te zien dat ze het lekker vonden. Het volgend luik van de rit ving aan nadat mens en machine uitgerust waren. De deel van de rit voer ons langs pittoreske wegen met prachtige uitzichten. Over berg en dal terug naar onze contreien. In Visé  toch nog even een tasje koffie en een kort overloop van de rit. Het laatste deel van de rit voer via Tongeren, Heers en  Brustem het eind van de rit. Daar werd nog lang nagepraat over de mooie uitstap.
klik op de foto voor meer foto's. Zondag 4 juni - Paljassenrit Bocholt.
Het was vandaag een dagje wel. Deze morgen waren met een mooie groep op de afspraak in Bocholt. De zon was van de partij, de temperatuur was in orde, kortom ideaal motor weer. Na de inschrijving en het inlezen van de gps was er nog tijd voor een babbel en een tasje koffie. En weg waren we om 10u richting Nederland door smalle en bochtrijke wegen naar onze eerste stop. Nadat mens en machine er klaar voor waren vervolgde het tweede luik van de rit. Langs kanalen en tussen vijvers naar onze tweede stop. Bij een tasje koffie of wat fris werd er bijgepraat. Dan vervolgde het laatste deel van de rit richting Bocholt. Via bosrijke wegen en langs beemden naar de eindstop in het Paljaske. Daar werd nog lang nagepraat over de prachtige rit. Bij deze een pluim voor de organisatie. Van 19 juni tot 23 juni - Vogezen
Maandag 19/6 om 10 uur vertrokken de OKRA-motards richting Vogezen voor een 5-daagse motorreis. Er hadden zich maar liefst 39 personen ingeschreven, 2 hadden spijtig genoeg afgemeld wegens ziekte. We waren met 27 motards en reden omwille van veiligheidsreden in 3 groepen. In tegenstelling tot andere jaren viel er die dag geen drup regen, het was zelfs aangenaam warm. Dit beloofde een mooie 5-daagse te worden. Het eerste deel van de heenreis ging via autoweg naar de eerste tussenstop 3 hutten in Sankt Vith. Na wat vocht te hebben toegevoegd, want het was warm, op naar de volgende rendevouzplaats
Via, jawel een omleiding naar de lunchstop te  Meilbruck. Nadat mens en machine er klaar voor waren vervolgde de rit haar weg tot Hotel Bliesbruck in Herbitzheim. Nadat er ingecheckt en  uitgepakt was, volgde een welverdiende verfrissing. De kok had zijn best gedaan, en na de maaltijd was de inwendige mens terug versterkt.

Dinsdag 20/6 na een uitgebreid ontbijt vertrokken we richting Niederbronn-Les-Bains. Een mooi toerke via kronkelwegen naar eerste stop, de Citadel van Bitche, een prachtig uitzicht over de vlakte was de beloning van onze rit. Daarna verder naar Niederbronn-Les-Bains, onze lunchstop. Er moest heel wat vocht bijgetankt worden, daar de temperatuur opgelopen was tot 35 graden. De rit vervolgde zijn weg naar Fort Casso, een strategisch punt met een prachtig uitzicht. Via het Baerenthal terug naar ons hotel.

Woensdag 21/6 zou de langste rit van onze motorvakantie worden, naar Dabo. Een welgekomen pauze na anderhalf uur moto bij Matty's Bar, die hadden speciaal voor ons geopend. Via berg en dal naar de Neustadtmuhle in Dabo waar er lekker getafeld werd. Er volgde een fotostop aan de scheepslift van Sparsbrod.

Donderdag 22/6 na een uurtje bochtenwerk een rustpunt aan de mini golf club van Radolben. Dan via koele boswegen naar het Haus des Gestes in Dahn. Na de lunch vervolgde de route haar weg naar Wollenriths in Eppenbrunn. Daar bracht een lekker ijsje een welgekomen verkoeling.

Vrijdag 23/6 na een stevig ontbijt en de hotel staff bedankt te hebben voor de uitstekende zorgen, was het ieder op appel voor de traditionele groepsfoto. Dan werden de motoren gestart voor de terugreis. Na een dik uur werden de benen gestrekt en bijgetankt. De laatste stop was in Barchon bij Luik waar er ook afscheid werd genomen. Er hing altijd een fijne sfeer in de groep, en iedereen heeft zich geamuseerd. Dat we allen veilig thuis zijn gekomen, was mede dankzij onze voortreffelijke voorrijders. Langs deze weg bedankt Tony en Hubert.
klik op de foto voor meer foto's.


Een rij-impressie vanaf de motor Zaterdag 22 juli - Juli rit.
Het weer zat ons deze keer mee, dat verklaarde ook de talrijke opkomst. Maar liefst 34 motards waren op de afspraak. We reden in 4 groepen, dat rijdt wat makkelijker, veiliger en vlotter. De rit voerde ons langs Smeermaas, Maastricht, Bemelen en via kronkelende wegen van "de Amstel Gold race" naar onze eerste stop te Gulpen in "De Leeuw van Vlaanderen". Na een koffie of wat fris vervolgde de rit via Slenaken en Voeren. Onderweg passeerde meerdere kleine dorpjes waar de tijd was stil blijven staan. Door bos, berg en dal met prachtige uitzichten, via Francorchamps naar onze lunchstop in Coo. Na de inwendige mens versterkt te hebben, ving onze terugrit aan. Onderweg nog een stopplaats bij de bakker. Om van je stoel te vallen, zoveel lekkers hadden ze daar. Het laatste luik van onze rit over glooiende landschappen terug naar onze contreien. De rit werd afgesloten in "de Pauze" te Tongeren. Er werd nog lang nagekaart en plannen gesmeed voor een volgende rit.
Langs deze weg bedanken we ook de voorrijders Waldemar, Hubert en Tony.
 Vrijdag 18 augustus - Verbroederingsrit Motorclub OKRA-Antwerpen.
Deze morgen waren de weergoden ons niet gunstig gezind. Het viel zelfs met bakken uit de hemel. Maar dat mocht de opkomst niet temperen. We waren in totaal met 36 motoren één auto van die van onze voorzitter die momenteel met panne de kampen heeft, "moto in staking" als het ware. Ja echte motards kijken niet naar boven maar naar de mooie route! Tijdens de koffiestop deed de regen er nog een schepje bovenop, maar dat waren dan ook de allerlaatste druppels. Daarna kwam zelfs een schuchter zonnetje piepen. Langs schilderachtige wegen reden we langs het Ruizenhuis te Bornem, dat werd opgericht voor de wereldtentoonstelling te Brussel van 1897, ook gekend als het Teutoonse huis. Heropgericht in 1898 om als afspanning-logement huis te dienen. We passeerden ook het decor van stille waters en het Kasteel van Bornem. Bij het binnenrijden van Weert passeerden we de oudste sluis van België en reden door mooie dreven. Kortom een fijne rit door het Scheldeland en zijn pittoreske landschap. Onze Antwerpse OKRA-motorvrienden hadden er alles aan gedaan om de rit feilloos te laten verlopen. Er was aan alles gedacht, van wegkapiteins tot tussenstop, lunch, afsluiter en terug naar het vertrekpunt. Een pluim voor de organisatie. Ons eigenste Annie heeft de Limburgers dan weer veilig naar huis geloodst.
 Woensdag 20 september - Gileppe rit.
Het was verzamelen geblazen op woensdag 20 september bij Bruno in Bilzen voor onze trip naar de barrrage van de Gileppe. We waren talrijk op de afspraak zelfs met 36 motoren. Daarom reden we ook in 3 groepen. Via Zutendaal, Smeermaas, Valkenburg kwamen we aan op de vierkantshoeve Eyserhof. Na een heerlijk tasje koffie ving het tweede traject van onze rit aan via Epen, 3 landenpunt, Dolhain naar onze lunchstop La Gileppe. Daar stond onze culinaire bestelling al klaar.
Terwijl we de inwendige mens versterkte, konden we genieten we van het prachtige uitzicht op 70 m hoogte. Later waren we van hooge komaf "met de lift". Na de groepsfoto ving het laatste luik van onze rit aan. Via Battice, Argenteau, St. Andre, Bassenge en Millen terug naar onze contreien. In de Kimpel te Bilzen werd de rit afgesloten. Tot zover het relaas van onze prachtige dag, we hebben er allen van genoten.

Klik op de foto voor meer foto's

Info motorclub OKRA-Limburg

Beste motorvrienden,

Na de regio’s Oost-Vlaanderen en Antwerpen is nu ook OKRA-Limburg in 2014 van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers.

Dat dit meteen een schot in de roos was mocht blijken uit de enorme belangstelling.
De club is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste menigte van wel meer dan 70 kranige motards.

Hun activiteiten gaan van korte tourritten, dagtrips tot meerdaagse reizen. Ze schuwen zelfs niet om culturele uitstapjes of samenkomsten te organiseren, zelfs zonder motor. Kortom een hechte vriendenclub die mag rekenen op een meer dan ijverige voorzitter Berto Vanbrabant.

Berto draagt volgende regels hoog in het vaandel.
Het touren met OKRA moet voor elke motard haalbaar zijn waaraan iedereen vooral heel veel plezier beleeft.
En dit met volgende regels in acht tenemen:
Lid zijn van OKRA (23 euro per jaar) en OKRA-sport (8 euro per jaar -> dit bedrag is trouwens terug te vorderen via het ziekenfonds)!
• Mogelijkheid tot de aankoop van een herkenbaar OKRA-fluo vestje met ritsluiting (10 euro)!
• Aangepaste snelheden met regelmatige tussenstops (lange vermoeiende ritten zijn niet meer aan ons besteed)!
• Het rijden in baksteenformaat!
• Alle ritten zijn met voorrijder en op voorhand uitgestippeld.
• Langere kolonnes van meer dan 12 motoren worden opgesplitst!
• Er wordt enkel met droog weer gereden. Het kan dus gebeuren dat geplande ritten de dag voordien worden uitgesteld of afgelast. Hiervan worden leden per mail op de hoogte gebracht!
• Daar we weersafhankelijk zijn, kunnen ritten ook recentelijk gepland worden!
• Geplande activiteiten worden per mail aan de motorclubleden en op deze pagina kenbaar gemaakt!
• Type van motor speelt geen rol, zolang deze maar technisch perfect in orde is en verzekerd!
• Een gezond verstand in een gezond lichaam met het motorhart op de juiste plaats!
• Samen uit samen thuis!

Kan ook jij je hierin vinden dan ben je van harte welkom.
Wens je onze enthousiaste motorclub te vervoegen en op de hoogte te blijven van hun activiteiten?
Laat het ons weten eric.hulsmans@okra.be 

Wens je meer info over de motorclub?
Contacteer dan de voorzitter:
Berto Vanbrabant
0486/10 19 57
vanbrabantberto@hotmail.com

Voor meerdere foto's, klik in de rubriek Foto's
activiteiten