Geraardsbergen
1954 - 2014 : 60 JAAR JONG

60 Jaar jong in 2014: geschiedenis in enkele woorden !

Het trefpunt werd reeds opgericht op 19 oktober 1954 met als doel senioren samen te brengen, hun eenzaamheid te doorbreken, hen ontplooiing-ontspanning-dienstbaarheid en belangenverdediging te bieden.

De winkelier August Callebout werd de allereerste voorzitter en Leon De Graeve de eerste secretaris van de nieuwe genootschap.

Dankzij de volle inzet van het bestuur groeide het ledental voortdurend tot een bloeiende vereniging incluis zangkoor onder de toenmalige KBG naam.

Regelmatige bijeenkomsten hadden plaats in "Ons Huis" (huidige De Lelie)

Reeds in 1979 werd het "Zilveren Jubileum" gevierd op stedelijk niveau.

Op 22 augustus 2004 was het uitpakken voor het vieren van het "Gouden Jubelfeest".

Deze Gouden dag begon met een ontvangst van het voltallige bestuur met voorzitster Irène De Vogelaere en genodigden op het stadhuis van Geraardsbergen met academische zitting.

Verder was er de feestelijke zondagsviering met nadien receptie en feestmaal in de zaal "Groen Kruiske". Afsluiter was het optreden van de gekende kleinkunstenaar Miel Cools.

Ondertussen is de fakkel van voorzitter overgedragen aan de immer actieve Firmin D'hooge met een verjongende ploeg medewerkers.

Word nu lid en zeg samen met de 150 leden: "OP NAAR HET DIAMANTEN JUBILEUM" met feest op zondag 28/92014

OKRA Trefpunt Geraardsbergen-Centrum bied je een  waaier van socio-culturele activiteiten, gespreks-ledenbijeenkomsten, reizen, daguitstappen, vrijetijds- en sportactiviteiten ...
Toffe activiteiten waarbij  ook deugddoende vriendschappen openbloeien!

OKRA laat je méér genieten en geeft méér zin aan het leven!

Onze activiteiten
    OKRA-magazine