Hamont

op de website van OKRA TREFPUNT HAMONT

OKRA is de grootste ouderenvereniging van Vlaanderen!

Onze vereniging is goed ingeburgerd bij de senioren.

OKRA staat voor:

Open, Kristelijk, Respectvol en Actief.

We nodigen je uit via deze website kennis te maken

met onze vereniging en haar aanbod aan activiteiten.

HIER vind je alle bestuursleden

PROGRAMMA NOVEMBER 2017

WANDELEN:

op donderdag 9 november naar Broekkant (St. Huibr.Lille).

op donderdag 16 november naar Malpie vennen.

op donderdag 30 november naar Soerendonk.

Vertrek telkens aan De Burg om 13u30.  Carpooling (kosten delend:  €3) mogelijk.

Zondag 12 november : misviering voor overleden OKRA-leden om 9 uur in de St.Laurentiuskerk.

Woensdag 15 november. Lezing over (dringend ZIEKENVERVOER).
Wat als je beroep moet doen op ziekenvervoer? Om op deze vraag uitgebreid antwoord te krijgen organiseert OKRA trefpunt Hamont een lezing  in De Burg om 14 uur. Alle soorten ziekenvervoer worden toegelicht.  Wat is het ?  Wat kost het ? Wanneer wordt de MUG ingezet ? U krijgt een antwoordt op al uw betrokken vragen. Iedereen welkom – ook niet-leden - en inkom gratis.

Vrijdag 17 november: ontspanning met kaart en kien in De Kring vanaf 14 u  (Deuren open vanaf 13u30.) Andere ontspanningsnamiddagen op: 3/11 te Kaulille – op 10/11 te St.Huibr.Lille- op22/11 te Grote Heide en op 24/11 te Herent.

Donderdag 23 november: seniorennamiddag in de Posthoorn vanaf 14 u aangeboden door het Stadsbestuur, de stedelijke Seniorenraad, het OCMW en het Dienstencentrum De Kring. Gratis inkom en vla en koffie staat voor U klaar. Optreden van DUO SIDE BY SIDE en TONPRATER BERRY KNAEPEN !!!

Vrijdag 8 december : bezoek aan  het breigoederenfabriek Marchiënne.
Vertrek aan De Burg om 14 uur.  Ontvangst met koffie/thee en gebak.  Aansluitend live modeshow van de exclusieve Marchiënne damescollectie. Als presentje wordt een verloting gehouden onder de deelnemers.
Buskosten: 7,00 euro.    Inschrijven verplicht via uw bestuurslid uiterlijk 23 november.

Wat je niet mag missen:

Toneelgroep “Neem je tijd” uit Achel nodigen alle senioren uit op een speciale  opvoering voor hen met de klucht “Funny Money” op woensdag 15 november om 14u30 in het Michielshof.  De inkom bedraagt 6 euro.

Missiekring “Kettingbrug” Hamont, nodigt U van harte uit op haar jaarlijkse missietentoonstelling in zaal Posthoorn.
Data:

- zaterdag 2 december 2017 van 14.00 u tot 19.00 u
-  zondag   3 december 2017 van 13.00 u tot 18.00 u.

*+*+**+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*

Regio Limburg herinnert ons om onze leden aan te sporen hun e-mail adres kenbaar te maken (zonder verplichting !!) teneinde bijzondere berichten snel kenbaar te maken. Zij verbinden zich ertoe de adressen enkel te gebruiken voor OKRA berichten.  Mail uw e-mail adres aan andre.rackels@hotmail.be

ONTDEK WAT WIJ NOG MEER DOEN:

Op maandag is er hobby voor de dames op de Burg van 13.30 tot 16.30
Op maandag is er hobby voor de heren op de Wal van 13.30 tot 16.30

Op dinsdag , donderdag en zaterdag is er petanque achter het dienstencentrum De Kring van 13.30 tot 17.00.

Op woensdag is er dansles in de Burg van 10.00 tot 11.15. Deelname in de kosten 10€ per jaar.

Op donderdag wordt er gewandeld van oktober tot maart. Daarna wordt er gefietst.
Vertrek achterkant van de Burg om 13.30 behalve voor de dagtochten, die vertrekken om 9.00.

Dan is er nog "ontdek je plekje". Ontdek HIERONDER wat dat inhoud.

Samen met senioren op eigen tempo wandelen onder begeleiding van mensen met een groen hart voor de omgeving. Niet ver van huis, maar in eigen streek plekjes ontdekken in de pracht van elk seizoen, genieten van de eigen omgeving.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Volkstuin Achel, KWB Hamont-Achel, Natuurpunt Hamont-Achel, Okra Hamont en Okra Achel, Seniorenwerking Hamont-Achel en dienstencentrum de Kring.

De samenkomst is altijd voor Hamont aan de Burg en voor Achel op de parking van het Michielsplein telkens om 13.45. Samenrijden naar startplaats wandeling is mogelijk. Deelname is gratis

Onze activiteiten
    OKRA-magazine