Hamont

op de website van OKRA TREFPUNT HAMONT

OKRA is de grootste ouderenvereniging van Vlaanderen!

Onze vereniging is goed ingeburgerd bij de senioren.

OKRA staat voor:

Open, Kristelijk, Respectvol en Actief.

We nodigen je uit via deze website kennis te maken

met onze vereniging en haar aanbod aan activiteiten.

HIER vind je alle bestuursleden

PROGRAMMA  VOOR JULI 2017 EN AUGUSTUS 2017

MAANDAG 10 JULIOntdek-je-plekje wandeling in Achel met begeleiding van  gids (Guido Tijskens – Geschied-en  Heemkundige kring). Vertrek aan De Burg om 13.45 u

DONDERDAG 13 JULIfietsen in de Malpievennen : vertrek aan De Burg om 13.30u

DONDERDAG 20 JULI:  fietsen  omgeving Kleine Brogel: vertrek aan De Burg om 13.30u

DONDERDAG 27 JULIfietsen buurt Hageven: vertrek aan De Burg om 13.30u

DONDERDAG 3 AUGUSTUSdagfietstocht  ( 68 km) naar Postel en daarna bezoek aan een  biologische tuin. Vertrek  aan de Burg om 9 uur. Pick nick meenemen en OKRA hesje dragen !

DONDERDAG 10 AUGUSTUSfietsen naar Altweerterheide.  Vertrek aan De Burg om 13.30u

DONDERDAG 17 AUGUSTUSfietsen en Krulbollen in Achel: na het succes van vorig jaar en op algemeen verzoek gaan we opnieuw Krulbollen in Catharinedal in Achel. Doe eens mee aan deze sportieve ontspanning onder toezicht van de “Krulbol begeleider.
Vertrek met de fiets aan De Burg om 13.30u . Als je  niet wil (kan) fietsen,  kan je met uw auto naar Catharinadal in Achel (voorbij de kaasmakerij) rijden met aankomst vanaf 14 uur. Deelname in de kosten: 5 euro , ter plaatse te betalen,  2 consumpties inbegrepen  en……..veel plezier ! !

DONDERDAG 24 AUGUSTUSfietsen  KRIS-KRAS op alternatieve fietswegen.  Ditmaal geen uitgestippeld fietsnetwerk maar op “ongekende plaatsjes” in onze stad Hamont-Achel  en omgeving.
Vertrek aan De Burg om 13.30u

*+*+**+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*

Wat je nu al mag (moet )weten :

Donderdag 7 september kan je deelnemen aan de cursus VEILIG (ELECTRISCH) FIETSEN IN GROEP) die OKRA trefpunt Hamont U aanbiedt en een initiatief is van OKRA-SPORT VZW.  De deelname is wel beperkt tot 25 deelnemers. (Ook niet-leden kunnen deelnemen).   De cursus handelt over een theoretische inleiding gevolgd door een praktische groepstocht in  onze omgeving, en  die inzicht moet geven  over onder meer  nieuwe verkeerssituaties. Inschrijven verplicht: telefonisch bij sportverantwoordelijke Jan Houben: 011/ 44 66 61

Vrijdag 15 september maken wij  een  dagtrip naar Zeeland.  Zie voor meer info zie hier onder, uiterste inschrijvingsdatum is 8 september bij uw bestuurslid.  Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 . Wees er dus tijdig bij.

DAGUITSTAP NAAR ZEELAND OP VRIJDAG 15 SEPTEMBER

08.00 u  VERTREK AAN DE BURG

10.15 u   AANKOMST IN KRUININGEN. Ontvangst met koffie en een bolus. Film over de oesterkwekerij. MET DE GIDS NAAR YERZEKE. Geleid bezoek:
U wandelt boven de nostalgische oesterputten, waar de oesters affineren, naar de kade tussen de oesterputten en de Oosterschelde. U heeft daar een prachtig vergezicht over de Oosterschelde, het Nationaal Park, met zijn zeehonden en bruinvissen.  U kunt daar de oesters- en mosselkotters zien varen en vissen.

12.30 u VERTREK NAAR ONS RESTAURANT AAN HET VEERSE MEER.

12.45 u Middagmaal bij “De Boei” in Wolphaartsedijk. 3-gangenmenu: Tomatensoep-kalkoengebraad met zeeuws spek en frietjes- of scholfilet met remouladesaus en frietjes, warme groenten en salade, ijs met chocoladesaus en slagroom

14.30 u Vertrek voor de rondrit Deltaroute. Met een plaatselijke gids rijden we naar Colijnsplaat, wereldbekend wegens “het wonder van de Colijnsplaat.  Vanaf de dijk hebben we een schitterend uitzicht op de Oosterschelde en Zeelands’ trots “De Zeelandbrug”  Via de Zeelandbrug rijden we langs Zierikzee en rijden we door het schitterende natuurgebied “De Tureluur”

17.00 u Vertrek naar huis.

Prijs per persoon: 48 euro. Inschrijven bij uw bestuurslid tot uiterlijk 8 september. (Max.50 deelnemers)

Regio Limburg herinnert ons om onze leden aan te sporen hun e-mail adres kenbaar te maken (zonder verplichting !!) teneinde bijzondere berichten snel kenbaar te maken. Zij verbinden zich ertoe de adressen enkel te gebruiken voor OKRA berichten.  Mail uw e-mail adres aan andre.rackels@hotmail.be

ONTDEK WAT WIJ NOG MEER DOEN:

Op maandag is er hobby voor de dames op de Burg van 13.30 tot 16.30
Op maandag is er hobby voor de heren op de Wal van 13.30 tot 16.30

Op dinsdag , donderdag en zaterdag is er petanque achter het dienstencentrum De Kring van 13.30 tot 17.00.

Op woensdag is er dansles in de Burg van 10.00 tot 11.15. Deelname in de kosten 10€ per jaar.

Op donderdag wordt er gewandeld van oktober tot maart. Daarna wordt er gefietst.
Vertrek achterkant van de Burg om 13.30 behalve voor de dagtochten, die vertrekken om 9.00.

Dan is er nog "ontdek je plekje". Ontdek HIERONDER wat dat inhoud.

Samen met senioren op eigen tempo wandelen onder begeleiding van mensen met een groen hart voor de omgeving. Niet ver van huis, maar in eigen streek plekjes ontdekken in de pracht van elk seizoen, genieten van de eigen omgeving.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Volkstuin Achel, KWB Hamont-Achel, Natuurpunt Hamont-Achel, Okra Hamont en Okra Achel, Seniorenwerking Hamont-Achel en dienstencentrum de Kring.

De samenkomst is altijd voor Hamont aan de Burg en voor Achel op de parking van het Michielsplein telkens om 13.45. Samenrijden naar startplaats wandeling is mogelijk. Deelname is gratis

Onze activiteiten
    OKRA-magazine