Hamont

op de website van OKRA TREFPUNT HAMONT

OKRA is de grootste ouderenvereniging van Vlaanderen!

Onze vereniging is goed ingeburgerd bij de senioren.

OKRA staat voor:

Open, Kristelijk, Respectvol en Actief.

We nodigen je uit via deze website kennis te maken

met onze vereniging en haar aanbod aan activiteiten.

HIER vind je alle bestuursleden

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

Donderdag   7 sept. Cursus veilig (electrisch) fietsen in groep. Aanvang 13u30 in De Burg.  Deelname is gratis, ook niet-leden zijn welkom. De cursus start  met een theoretische inleiding, gevolgd door een praktische groepstocht in onze omgeving.  Je komt dus naar De Burg met uw fiets !
Inschrijving  verplicht (tel. 011/ 44 66 61) bij sportverantw.  Jan Houben

Maandag    11 sept. Ontdek-je-plekje wandeling naar SMEETSHOF. Vertrek aan De Burg om 13u45. Carpooling -kosten delend- mogelijk.

Donderdag  14 sept. Fietstocht naar Hasselsvennen (ong. 35 km.).  Vertrek aan De Burg 13u30

Vrijdag    15 sept. Busuitstap naar Zeeland.  Vertrek aan De Burg om 8 u (VOLZET !)

Vrijdag    15 sept. Ontspanning  met kaart en kien  in Dienstencentrum De Kring vanaf 14 u
Andere ontspanningsnamiddagen: 1/9 in Boseind Neerpelt—13/9 in Grote Heide Neerpelt--22/9 in voetbalkantine Herent-- en op 29/9  in Bosuil St.Huibr.Lille

Donderdag  21 sept. Fietstocht naar Herent (ong.35 km.)  Vertrek aan De Burg om 13u30

Donderdag  28 sept. Fietstocht naar Bree (ong.37 km.).  Vertrek aan De Burg om 13u30

Donderdag  5 oktober Wandelen in DAATJESHOEVE . Vertrek aan De Burg om 13.u30. AANRADER: “ NEEM UW VERREKIJKER MEE” !!

Vrijdag  6 oktober Uitstap naar Antwerpen met de trein van 9u21 vanuit station Hamont.  Wij komen  samen aan het station van Hamont om 9 uur om ons reisticket rustig uit de automaat te kunnen nemen.  Wij verkennen - te voet – het uitgebreid Centrum van Antwerpen Stad.  Er is begeleiding om wetenswaardigheden uit te wisselen. Tijdens de middag korte lunchpauze voor eigen rekening.  Stevige schoenen zijn aan te raden. Terug thuis in de vooravond.

WEETJES:    OKRA CREA HASSELT HOUDT DOORLOPEND EEN KIJK- en INFODAG MET DEMONSTRATIES, TENTOONSTELLING EN WORKSHOPS op dinsdag 12 september in  DE HAZELAAR – MERELLAAN 17 –HASSELT BANNEUXWIJK van 10 u tot 17 u.

Toneelgroep “Neem je tijd” uit Achel nodigen alle senioren uit op een speciale  opvoering voor hen met de klucht “Funny Money” op woensdag 15 november om 14u30 in het Michielshof.  De inkom bedraagt 6 euro.

*+*+**+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*

DAGUITSTAP NAAR ZEELAND OP VRIJDAG 15 SEPTEMBER

08.00 u  VERTREK AAN DE BURG

10.15 u   AANKOMST IN KRUININGEN. Ontvangst met koffie en een bolus. Film over de oesterkwekerij. MET DE GIDS NAAR YERZEKE. Geleid bezoek:
U wandelt boven de nostalgische oesterputten, waar de oesters affineren, naar de kade tussen de oesterputten en de Oosterschelde. U heeft daar een prachtig vergezicht over de Oosterschelde, het Nationaal Park, met zijn zeehonden en bruinvissen.  U kunt daar de oesters- en mosselkotters zien varen en vissen.

12.30 u VERTREK NAAR ONS RESTAURANT AAN HET VEERSE MEER.

12.45 u Middagmaal bij “De Boei” in Wolphaartsedijk. 3-gangenmenu: Tomatensoep-kalkoengebraad met zeeuws spek en frietjes- of scholfilet met remouladesaus en frietjes, warme groenten en salade, ijs met chocoladesaus en slagroom

14.30 u Vertrek voor de rondrit Deltaroute. Met een plaatselijke gids rijden we naar Colijnsplaat, wereldbekend wegens “het wonder van de Colijnsplaat.  Vanaf de dijk hebben we een schitterend uitzicht op de Oosterschelde en Zeelands’ trots “De Zeelandbrug”  Via de Zeelandbrug rijden we langs Zierikzee en rijden we door het schitterende natuurgebied “De Tureluur”

17.00 u Vertrek naar huis.

Prijs per persoon: 48 euro. Inschrijven bij uw bestuurslid tot uiterlijk 8 september. (Max.50 deelnemers)

Regio Limburg herinnert ons om onze leden aan te sporen hun e-mail adres kenbaar te maken (zonder verplichting !!) teneinde bijzondere berichten snel kenbaar te maken. Zij verbinden zich ertoe de adressen enkel te gebruiken voor OKRA berichten.  Mail uw e-mail adres aan andre.rackels@hotmail.be

ONTDEK WAT WIJ NOG MEER DOEN:

Op maandag is er hobby voor de dames op de Burg van 13.30 tot 16.30
Op maandag is er hobby voor de heren op de Wal van 13.30 tot 16.30

Op dinsdag , donderdag en zaterdag is er petanque achter het dienstencentrum De Kring van 13.30 tot 17.00.

Op woensdag is er dansles in de Burg van 10.00 tot 11.15. Deelname in de kosten 10€ per jaar.

Op donderdag wordt er gewandeld van oktober tot maart. Daarna wordt er gefietst.
Vertrek achterkant van de Burg om 13.30 behalve voor de dagtochten, die vertrekken om 9.00.

Dan is er nog "ontdek je plekje". Ontdek HIERONDER wat dat inhoud.

Samen met senioren op eigen tempo wandelen onder begeleiding van mensen met een groen hart voor de omgeving. Niet ver van huis, maar in eigen streek plekjes ontdekken in de pracht van elk seizoen, genieten van de eigen omgeving.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Volkstuin Achel, KWB Hamont-Achel, Natuurpunt Hamont-Achel, Okra Hamont en Okra Achel, Seniorenwerking Hamont-Achel en dienstencentrum de Kring.

De samenkomst is altijd voor Hamont aan de Burg en voor Achel op de parking van het Michielsplein telkens om 13.45. Samenrijden naar startplaats wandeling is mogelijk. Deelname is gratis

Onze activiteiten
    OKRA-magazine