Hamont

op de website van OKRA TREFPUNT HAMONT

OKRA is de grootste ouderenvereniging van Vlaanderen!

Onze vereniging is goed ingeburgerd bij de senioren.

OKRA staat voor:

Open, Kristelijk, Respectvol en Actief.

We nodigen je uit via deze website kennis te maken

met onze vereniging en haar aanbod aan activiteiten.

HIER vind je alle bestuursleden

Programma voor de maand mei 2017

Woensdag  10 mei: alle Limburgse OKRA-fietsvrienden fietsen naar één centrale plaats: de Plas in Kelchterhoef. Ook ons trefpunt doet hieraan mee. Wij vertrekken met de auto en fietsendragers aan De Burg om 9 uur en zullen vanaf een veilige parkeerplaats de mooie plekjes rond de Plas in Kelchterhoef ontdekken om nadien   gezamenlijk ontvangen te worden voor een hartelijke tussenstop ( Wij rekenen op +/- 60 km fietsplezier);  Ook voor deze trip is telefonisch inschrijven verplicht bij onze sportverantwoordelijken Jan Houben (011/ 446661) of Jos Quanten (011/446985)

DONDERDAG 18 MEI: fietstocht naar De Luysen – vertrek aan De Burg om 13.30u.

VRIJDAG 19 MEI : uitstap naar “HET LAND VAN HERVE”.  We worden ontvangen in het huis van toerisme en brengen een bezoek aan de “Ruimte van de lekkere SMAKEN”. Wij bezoeken een kaasboerderij en een ambachtelijke siroopfabriek waar wij deskundig worden rondgeleid. Wij genieten van een 3- gangen menu in een plaatselijk restaurant. Wij eindigen met een geleide rondrit om het wallenlandschap van het Land van Herve te ontdekken.  Alle verplaatsingen gebeuren met een luxe autocar en brengen ons op alle plaatsen “tot aan de deur”.
Deelname: 50 euro per persoon
VERTREK AAN DE BURG OM  7.45 U EN NIET  7.15 u (zoals eerder meegedeeld).
INSCHRIJVEN UITERLIJK TOT 15 MEI BIJ UW BESTUURSLID.

DONDERDAG 1 JUNI : op initiatief van de Stad Hamont-Achel nodigt zij elke fietsliefhebber opnieuw te sportelen, ditmaal in de omgeving van DEN DOODENDRAAD en DE KLUIS.
Vertrek aan DE POSTHOORN  om 12u30.

*+*+**+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*

DE REGIONALE ZOMERWANDELDAG VINDT PLAATS OP DINSDAG 13 JUNI EN GAAT DOOR IN KALMTHOUT
JE KAN KIEZEN UIT VERSCHILLENDE WANDELINGEN ONDER BEGELEIDING VAN GIDSEN TUSSEN 4 KM , 10 KM en een DAGTOCHT van 20 KM. Alle senioren (leden en niet-leden) zijn welkom. Voor bijkomende  INFO  EN  INSCHRIJVING neem je contact met sportverantwoordelijke JAN HOUBEN (011/ 44 66 61). De prijs voor de bus is €17 en voor een koude schotel €12. Als je meegaat schrijf dan zo snel mogelijk in want de plaatsen zijn beperkt.

ONTDEK WAT WIJ NOG MEER DOEN:

Op maandag is er hobby voor de dames op de Burg van 13.30 tot 16.30
Op maandag is er hobby voor de heren op de Wal van 13.30 tot 16.30

Op dinsdag , donderdag en zaterdag is er petanque achter het dienstencentrum De Kring van 13.30 tot 17.00.

Op woensdag is er dansles in de Burg van 10.00 tot 11.15. Deelname in de kosten 10€ per jaar.

Op donderdag wordt er gewandeld van oktober tot maart. Daarna wordt er gefietst.
Vertrek achterkant van de Burg om 13.30 behalve voor de dagtochten, die vertrekken om 9.00.

Dan is er nog "ontdek je plekje". Ontdek HIERONDER wat dat inhoud.

Samen met senioren op eigen tempo wandelen onder begeleiding van mensen met een groen hart voor de omgeving. Niet ver van huis, maar in eigen streek plekjes ontdekken in de pracht van elk seizoen, genieten van de eigen omgeving.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Volkstuin Achel, KWB Hamont-Achel, Natuurpunt Hamont-Achel, Okra Hamont en Okra Achel, Seniorenwerking Hamont-Achel en dienstencentrum de Kring.

De samenkomst is altijd voor Hamont aan de Burg en voor Achel op de parking van het Michielsplein telkens om 13.45. Samenrijden naar startplaats wandeling is mogelijk. Deelname is gratis

Onze activiteiten
    OKRA-magazine