Helchteren

WELKOM op de web-site van Okra trefpunt Helchteren.

OKRA Helchteren is een vereniging voor alle 55-plussers, zowel voor jonge als oudere senioren.

Contact en vriendschap staan centraal. Je kan bij ons terecht voor heel wat boeiende activiteiten :

fietsen, wandelen, turnen,crea, dansen, tai-chi, petanque

maar ook lezingen over maatschappelijke, culturele of wetenschappelijke onderwerpen.

We nodigen je uit om via deze web-site kennis te maken met onze vereniging en haar verschillende activiteiten.

Op  dinsdag 26 september ondernamen  onze fietsers
een dagfietstocht naar de abdij van Achel
een verslag hierover door onze penningmeester Roger
kan je hieronder lezen.

De meteovoorspellingen voor onze internationale fietsuitstap waren gunstig.

De grondige voorbereiding liet zich voelen in de vlotheid waarmee we het parcours konden afleggen. Het weer was goed én de sfeer was goed.

Met flukse tred ging het naar Neerpelt voor een eerste pauze met koffie. Er waren bokes met spek en eikes. Daarna reden we vastberaden door Nederland, op weg naar ons hoofddoel, op de grens tussen Noord-Limburg en Noord-Brabant.  Als de naam ons al niet nieuwsgierig maakte: “Onze-Lieve-Vrouw-van- La-Trappe-van-de-Heilige-Benedictus”, de cisterciënzerabdij van de Strikte Observantie”, dan toch  het feit dat er sinds 1998 trappistenbier gebrouwen wordt.

Er zat weinig wind en dat fietst makkelijk. In sommige  binnenbanden zat ook weinig wind en dat fietst moeilijk. Onoverkomelijk was dat allemaal niet, het hielp zelfs voor een ludiek sfeertje.

Het zonnig  terrasje, op de terugweg,  waar we even rustten werd nog aangenamer met een speculoosje van Marie-Josée.

Voor een volgende tocht zonder valpartijen had Paula enkele persoonlijke tips na haar leerrijke ervaringen in gracht en bocht. Eet voldoende bij het drinken, zorg dat je stuur rechtstaat, zit rechtop op je fiets, zwalp niet, hou je voeten op de pedalen en vooral… blijf op de rijweg.

We danken ‘the leader of the pack’ voor de mooie tocht, het aansturen van de wegkapitein, zijn kwaliteiten als garçon, zijn bandenplakkunsten… We kijken uit naar meer van dit.

Foto's van de fietstocht kan je zien door bovenaan op de link foto's te klikken.

Busuitstap Tienen
Donderdag 19 oktober om 8.15 u.
Nog enkele plaatsen vrij! Inschrijvingen zie Link Onze activiteiten.