(on-line) Voordracht met STEFAN BLOMMAERT

Kunst, Cultuur & Crea

China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws.

China drukt zijn stempel op de wereldeconomie. En met die economische invloed wil het ook op cultureel en politiek vlak zijn stempel kunnen drukken.

Van democratisering is intussen geen sprake, integendeel, de almacht van de communistische partij is onder Xi Jinping alleen maar sterker geworden. De bevolking wordt op velerlei vlakken gecontroleerd, de pers en de sociale media gecensureerd.

Moeten we bang zijn, of de nieuwe realiteit aanvaarden?

Stefaan Blommaert studeerde Hedendaagse Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1984 kwam Stefan bij de radionieuwsdienst van de toenmalige BRT werken en een jaar later stapte hij over naar televisie, waar hij zowel verslaggeving als de presentatie van Het Journaal deed. Eind augustus 2012 werd hij de vaste correspondent vanuit het Chinese Peking.

cc De Poort
dinsdag 22 juni 2021