Kunst, Cultuur & Crea

We hebben er goede hoop op dat we samen met velen mogen genieten van een prachtig concert met maar liefst vier solisten, een topdirigent, een humoristische en onderhoudende presentator en het orkest dat ons twee jaar geleden in verrukking bracht. We hopen om dit concert te belonen met een zeer goed gevulde Koningin Elisabethzaal... Doen jullie mee?

Wenen staat op de breuklijn van het Ancien Régime en de Nieuwe Tijd, ingeluid door de Franse Revolutie in 1789. Het programma draait rond de laatste werken van twee ‘Weense Klassieken’, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart, en maakt de overgang naar de derde Klassieke Weense componist, Ludwig van Beethoven.

Mozart vervoert ons met zijn opera’s ‘De Toverfluit’ en ‘Don Giovanni’: het orkest speelt de ouvertures en diverse aria’s. Van Haydn krijgen we het concerto in Es voor trompet en van Beethoven horen we twee werken, waaronder ‘Romance nr. 1 in G’ voor viool en orkest.

Orkest: ORFEO Symfonisch

Dirigent: Rik Ghesquière - Solisten: trompettist Simon Van Hoecke, sopraan Jolien De Ghendt, tenor Denzil Delaere, violist Tigran Poghosyan - Presentatie: Vincent Verelst

Datum en uur: dinsdag 12 april 2022 om 14.30u

Waar: Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein 26 Antwerpen

Prijs: OKRA-leden 28,00 EUR, niet-leden 38,00 EUR

Uiterste datum inschrijving: 10 maart 

Algemene info

Koningin Elisabethzaal
Toon wegbeschrijving
dinsdag 12 april 2022
Vanaf 14u30
€ 28 (leden)
€ 38 (niet-leden)

Locatie

Koningin Elisabethzaal
Koningin Astridplein 26 Antwerpen 26
2000 Antwerpen