Toerisme & Uitstappen

DAGUITSTAP

Nostalgie & glasfabriek Arques

Op zaterdag 8 juni 2024

Beste OKRA-vrienden en sympathisanten.

Nostalgie... net over de grens! In een prachtige boerderij uit de 18de eeuw wordt het levensmilieu voorgesteld van een dorp uit de jaren 1900. In de namiddag rijden we richting Arques en ontdekken er de magische wereld van het glas, met gekende namen als Arcoroc, Cristal d’Arques...!

We vertrekken om 07u50 aan het kerkplein te Herzele. We rijden naar Loker voor de kennismaking met onze gids en een lekkere koffie met koffiekoek. Na het ontbijt rijden we richting Steenwerck naar een prachtige boerderij uit de 18de eeuw waar we het levensmilieu uit de jaren 1900 ontdekken.

Alle oude beroepen komen aan bod zoals de mandenmaker, kleermaker, klompenmaker maar ook de hoeden en stoffenwinkel, de kruidenier, de eetkamer, een slaapkamer, een beetje nostalgie bij het schooltje, enz... In de rustieke kroeg of estaminet kan men genieten van een streekbiertje.

Middagmaal: Soep

Kalkoenfilet met saus,

groentjes & kroketten

Dessert

Drank niet inbegrepen (ter plaatse te bestellen en af te rekenen.)

Langs Bailleul en Hazebrouck rijden we naar Arques waar we een grote glasfabriek bezoeken. De dames zullen het zeker wel kennen! Een boeiend bezoek om te ontdekken hoe ze met ons Belgisch zand glas maken, elke dag opnieuw. We komen hier alles te weten over de ontstaansgeschiedenis en de productie van het glas. We wandelen door de productielijn en zien ook het glas maken. Nadien vrije tijd in de tentoonstellingsruimte. We ronden de namiddag af met een drinkstop in de omgeving.

Prijs deelname: 67 euro voor leden en 77 euro voor niet leden.

Daarin zijn inbegrepen: de autocarreis, koffie met koffiekoek, bezoek boerderij Steenwerck, het driegangen middagmaal, bezoek aan de glasfabriek en de gidsbegeleiding.

INSCHRIJVING: uiterste datum vrijdag 24 mei 2024.

Wil je er graag bij zijn, gelieve zo snel mogelijk in te schrijven (beperkt aantal beschikbare

plaatsen (59) bij de wijkverantwoordelijken tel:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

die jullie namen zal doorgeven aan De Jaeger Willy om de plaatsen op de bus vast te leggen.

De inschrijving is pas definitief na betaling aan de wijkverantwoordelijke.

Eventuele annuleringen worden slechts aanvaard tot donderdag 30 mei 2024.

Het bestuur is blij jullie opnieuw een wellicht aangename volle daguitstap te kunnen aanbieden.

Aan iedereen alvast hartelijk welkom en een deugddoende ontspanningsreis toegewenst.

Het OKRA-TEAM

www.okra.be/trefpunt/herzele