Havenrondrit en poldermuseum Lillo

Kunst, Cultuur & Crea
Voorbij

Donderdag 23 mei vertrekt de bus van Okra Mariaburg om 9:15 uur aan de kerk van Ekeren Donk. ’s Morgens bezoeken we de haven van Antwerpen (rechteroever) met een gids.

Heb je je al ooit als eens willen onderdompelen in de levende bedrijvigheid van een haven? Met onze rondrit door de haven van Antwerpen (rechteroever) gaat je wens in vervulling. Maak tijdens onze havenrondrit kennis met grote containerterminals, koelinstallaties, drijvende droogdokken en magazijnen. Wist je dat de haven van Antwerpen bijna 13.000 hectare groot is? Ook de geschiedenis van onze haven komt aan de beurt.

’s Middags eten we in de Gaarkeuken waar we het dagmenu nemen.

In de namiddag bezoeken we het vernieuwde Poldermuseum met een gids. Na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de polderdorpen Wilmarsdonk, Oorderen, Oosterweel en Lillo om plaats te maken voor de uitbreiding van de Antwerpse Haven. Om de rijke geschiedenis van deze dorpen te bewaren, richtte de Heer Eelen in 1959 het Poldermuseum op. Het Poldermuseum telt 34 themakamers die door vrijwilligers belangeloos worden onderhouden als waardevol erfgoed. Elke kamer geeft een deel van het leven in de Antwerpse polders weer. Daarna kan u nog even rondwandelen in Lillo of iets gaan drinken. Rond 17:15 uur vertrekken we huiswaarts.

Prijs van deze uitstap ( bus + gids/rondrit haven + middagmaal /dagschotel zonder drank + poldermuseum met gids ): 47€ pp Okra-leden – 52€ niet Okra-leden.

Inschrijven bij Esther Weymeersch – tel 0495.168159, ten laatste op 15 mei. Gelieve eerst te telefoneren en dan pas te betalen op reknr BE21 9731 5684 5903 van Okra Mariaburg

Elcks Thuys
Toon wegbeschrijving