Marhaban Welkom Marokkaanse wandeling

Kunst, Cultuur & Crea
Voorbij

Om 10:00 uur zijn we verwacht op het Astridplein te Antwerpen: we verzamelen ter hoogte van de roltrap van de metro, t.o. het Radissonhotel. Wenst u met de groep naar Antwerpen te gaan, dan nemen we de tram om 9:20 aan de eindhalte van tram 2 of 3 in Merksem aan de Carrefour.

Onze gids neemt ons mee door Antwerpen-Noord, waar we kennismaken met familie- en religieuze feesten, tradities, kleding en lifestyle, muziek en volksgebruiken, de structuur van de Marokkaanse gemeenschap en het Arabische schrift.

We bezoeken of passeren verschillende handelszaken: oa bakker, een supermarkt en een winkel met bruidskledij. Zo komt u van alles aan de weet over gebruiken, tradities en het leven van alledag. We sluiten gezellig af met een typische (vis)maaltijd in een Marokkaans eethuis. Rond 15:00 uur trekken we terug huiswaarts.

U kan inschrijven bij Esther Weymeersch – tel 0495168159 à 32 pp voor Okra-leden, 37€ voor niet-leden ( uiterste datum van inschrijving 28/5). Gelieve eerst te telefoneren en dan pas te betalen op reknr BE21 9731 5684 5903 van Okra Mariaburg. Bij voldoende belangstelling wordt de wandeling nog eens ingericht op donderdag 29 augustus. Iedereen is welkom.

Elcks Thuys
Toon wegbeschrijving