Toerisme & Uitstappen

OPGELET:  BELANGRIJK!!! Wij moeten op voorhand een aantal plaatsen reserveren. Verwittig nu reeds Hilda indien u wilt meegaan. Zo kunnen wij voldoende plaatsen reserveren. Gegevens van Hilda: zie onderaan deze tekst.

Het programma:

•  Voormiddag: ophaalroute om 7:15 uur.
    • ontbijt restaurant Retro Velinx te Tongeren.
    • Bezoek Gallo-Romeins museum (tentoonstelling: Van neanderthaler tot Gallo-Romein) met gids en korte kennismaking met de Grote Markt van Tongeren
  •  Middag:
    • 3-gangen menu in het restaurant Retro Velinx.
  • Namiddag:
    • Busrondrit door de bloesemstreek: Middeleeuwse omwalling - Romeinse omwalling - Tumuli - Bloesems (Peringen - Kolmont - Jesseren - Groot-Loon ……).
    • Vrije tijd in Tongeren.
  •  Avond:
    • Broodmaaltijd in het restaurant Retro Velinx.

Opgelet: Er zal een bus 1 en een bus 2 zijn. Naar gelang wij bus 1 of bus 2 krijgen zal het programma zijn zoals hierboven ofwel voormiddag busrondrit en namiddag bezoek Gallo-Romeins museum.

Belangrijk om te weten:

-Prijs: €72 per persoon.

-Inschrijvingen zo snel mogelijk.. Zeker voor 6/03/2024. Toch niet wachten daar er vervroegd kan afgesloten worden!!!

-Gezien de nieuwe werkwijze in de Regio gelieve u bij de inschrijving ook het bedrag over te schrijven op onze bankrekening of cash te betalen. De volgorde van betaling vormt de lijst van deelnemers. Opgelet: wanneer de bus volzet is zal de OKRA Regio de inschrijvingen vervroegd afsluiten.

-!!!!Vertrek met de bus is in de Kerkstraat bushalte voor het Woonzorgcentrum Den Bogaet om 07:15 uur.!!!!

-voor meer info contacteer:
Hilda 02/269.17.38 of 0478/13.72.32

Meer uitleg over deze uitstap:

De gidsen van Visit Tongeren verwelkomen ons graag in de oudste stad van België!
Ook de Tongenaren en hun lokale held, Ambiorix, zien ons graag komen.
Met fierheid stellen ze hun geliefkoosde plek aan je voor: eentje die je niet alleen moet gezien, maar vooral moet ‘gevoeld’ hebben!
We zijn meer dan ooit welkom om Tongeren te ontdekken.

We maken in het Gallo-Romeins Museum – gesloten op maandag - een tijdreis van neanderthaler tot Gallo-Romein.
De permanente expo brengt het verhaal van de mens in de regio Limburg: van prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd.

Het voorjaar is ook het startschot voor een prachtig natuurfenomeen.

Dan komen de bloesems aan de fruitbomen en is er een grote bedrijvigheid in de boomgaarden.

Haspengouw is de fruitmand van Limburg. Hier liggen de rijen fruitboomgaarden zij aan zij.
Deze regio strekt zich uit over het volledige zuiden van Limburg en nodigt ons uit om via de gegidste busrondrit een prachtige herinnering te creëren aan het glooiend fruitlandschap.
Ook Tongeren behoort nog tot deze boeiende regio.

dinsdag 30 april 2024
Van 07u15
€ 72 (leden)
Niet-leden kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

Bushalte Kerkstraat tegenover Den Bogaet

Kerkstraat z/n