Lezing in het kader van 100 jaar aansluiting van Laken bij de stad Brussel

Digitaal & Media
Voorbij

In 2021 is het precies 100 jaar geleden dat de gemeente Laken aangehecht werd bij de stad Brussel. Een belangrijk moment in de geschiedenis van de gemeente die plots onderdeel van de hoofdstad werd. Bij de meeste Belgen is Laken bekend als de verblijfplaats van onze koninklijke dynastie sinds 1831 en als de locatie van mooie parken en 2 wereldtentoonstellingen in de 20ste eeuw . De geschiedenis van deze deelgemeente van Brussel is echter veel ouder. Legenden geven informatie over Laken in de 8ste eeuw,. Nadien zorgde o.a. het graven van het kanaal naar Willebroek en bezoeken van aartshertogin Isabella voor een verdere ontwikkeling van het dorpje. Machteld de Schrijver grasduint aan de hand van vele documenten van het Broodhuis (Museum van de Stad Brussel op de Grote Markt) in de complexe geschiedenis van Laken. Machteld was ca 30 jaar docente in het avondonderwijs en vormde volwassenen tot o.a. stads-en museumgidsen van Brussel.

De lezing vindt online via het ZOOM-platform plaats op vrijdag 19 februari om 14 uur. Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht en kan via okralaken@gmail.com. Na inschrijving ontvang je van ons een aantal dagen voor de lezing de link via dewelke je kan inloggen.

Een organisatie van OKRA Cultuur Brussel i.s.m OKRA Laken en diverse andere Lakense verenigingen.

vrijdag 19 februari 2021
Vanaf 14u00