door gemeentelijke seniorenraad met gratis koffie

Kunst, Cultuur & Crea
Voorbij

Driving Miss Daisy is een film uit 1989, geregisseerd door Bruce Beresford. De film is gebaseerd op een toneelstuk uit 1987 geschreven door Alfred Uhry over de relatie tussen een oudere Joodse vrouw uit Atlanta in het Zuiden van de Verenigde Staten (Jessica Tandy), en haar Afro-Amerikaanse chauffeur (Morgan Freeman) over een tijdsverloop van meerdere tientallen jaren.

De film toont Daisy en haar standpunten doorheen een aantal relaties en emoties in haar dagelijkse leven, haar synagoge, vrienden, familie, zorgen en angsten.

De film was genomineerd voor 9 Oscars, en kreeg de Oscar voor beste film, en Jessica Tandy won de Oscar voor beste actrice (nooit eerder kreeg iemand die Oscar op een zo hoge leeftijd). Morgan Freeman ontving dankzij deze film zijn tweede Oscarnominatie.

maandag 24 oktober 2022
Vanaf 14u00