(on-line) Voordracht met Frank Deboosere

Kunst, Cultuur & Crea

Frank Deboosere is de weerman bij de VRT en het boegbeeld van Kom op Kanker.

Het opwarmende klimaat is ‘hot news’. Het gaat immers niet zo goed met onze aarde. We zijn in snel tempo al onze voorraden aan het opsouperen. Zonder iets over te laten voor de mensen die na ons moeten komen.

En dus wordt de aarde ziek en krijgt ze koorts. Het klimaat verandert. We zien het, we voelen het. De Noordpool smelt snel weg. Droogte en overstromingen, extremer weer, meer allergieën, … we zijn niet goed bezig.

Maar gelukkig staat er een nieuwe generatie klaar met frisse ideeën. Jonge mensen die voelen dat het anders moet. Enthousiaste mama’s en papa’s die de fiets herontdekken, ijverige wetenschappers en technici die onverwachte oplossingen bedenken, leerkrachten en leerlingen die tonen dat het veel duurzamer kan.

Er wordt heel veel verwacht van onze politici en van de industrie. Maar zij alleen kunnen de klimaatwijzigingen niet ongedaan maken. Het is aan ons, burgers, om het goede voorbeeld te geven. Fietsvakanties, wasdraad, alternatieve energie, consuminderen, rustig aan, en soms een truitje meer.

Het wordt een boeiende avond, met verrassende info, klare taal, een vleugje humor, een natje, een droogje en veel praktische weetjes.

dinsdag 15 juni 2021
Vanaf 14u30