Schrijf je in voor de open themadag over de Oosterweelverbinding

Levenslang leren
Voorbij


Wat is de impact van de Oosterweelwerken en wat verandert er aan ons milieu en leefomgeving? Al deze vragen komen aan bod op woensdag 27 maart om 13 uur in De Klap tijdens de gratis open themadag met als onderwerp de 'Oosterweelverbinding'. Deskundige Georges De Caluwé en team Intendant geven er een toelichting en beantwoorden al je vragen. Nadien geniet je van een optreden van John Terra. Inschrijven is verplicht!

Lezing: Impact van de Oosterweelverbinding

Deurnenaar Georges De Caluwé, milieuspecialist, lid van de Werkgroep Leefomgeving Rivierenhof en deelnemer aan de Nieuwe Rand vertelt meer over het Oosterweelproject. Wat het betekent dit project voor het gebied langs de Ring ten zuiden van het Albertkanaal en in het bijzonder op het grondgebied van Deurne? Hoe ziet de toekomstige weginfrastructuur er uit? Hoe wordt de vrijgekomen ruimte ingevuld die ontstaat door overkappingen van de Ring en wat is het te verwachten effect op luchtkwaliteit en geluid? Ten slotte gaat hij zeer kort in op de lopende studies van De Nieuwe Rand en de zuidelijke Ring, met daarin de verkeersknoop Oost.

Daarnaast zal een deskundige van Team Intendant de historiek en het algemeen kader van het Oosterweelproject presenteren. Team Intendant is de organisatie onder leiding van de intendant Alexander D'Hooghe, die in 2017 het ontstaan van het Toekomstverbond begeleidde. Ze brachten daarmee een proces op gang bracht waar de burgerbewegingen actief kunnen participeren in het uittekenen van de grote infrastructuurprojecten rond Antwerpen. Hun focus lag op leefbaarheid en mobiliteit, waaronder de zogenaamde Modal Shift om het aandeel autovervoer te verschuiven naar openbaar vervoer en zacht weggebruik.

Muziekoptreden: John Terra

Na deze lezing geniet je van een wervelend muziekoptreden van de Vlaamse zanger John Terra.

John Terra zag het levenslicht in 1951. Hij scoorde verschillende hits en is daarnaast ook een succesvolle producer van diverse Vlaamse artiesten. Wie kent zijn grootste successen niet? Denk maar aan 'Iemand heeft je pijn gedaan' en 'Is er een ander?'. Sinds de jaren 80 verdween Terra meer naar de achtergrond om te gaan werken als producer. Zo is hij de ontdekker van Dana Winner, Patrick Onzia, Erik Goossens, Kim Kay, Lisa Del Bo en Vanessa Chinitor. Samen met deze laatste twee zangeressen verdedigde hij de Belgische eer op het Eurovisiesongfestival in 1996 en 1999. In 2012 werd hij opgenomen in de eregalerij van Radio 2. Regelmatig zie je John ook nog aan het werk op de Vlaamse podia. In 2014 kwam er na een lange stilte eindelijk nog eens een nieuw nummer van hem uit 'Breek de Wereld open'.

Receptie

De Open Themadag wordt afgesloten met een gezellige receptie (tot 18 uur).
Iedereen is welkom, maar je moet wel op voorhand inschrijven.

Inschrijven verplicht vanaf
01/02/2024 tot 14/03/2024

Inschrijven is verplicht via
Secretaris OKRA trefpunt St Rochus
Braet Francois
George Ivanowlaan 24
2100 Deurne
GSM: 0477 60 28 44
MAIL: okra-sint-rochus@telenet.be 

Algemene info

Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne
Toon wegbeschrijving
woensdag 27 maart 2024
Van 13u00
Gratis voor leden
Gratis voor niet-leden

Locatie

Cultureel centrum Deuren

Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne
Frans Messingstraat 36
2100 Deurne