Info: Simonne Veulemans - tel. 03 830 23 98 (naamopgave voor het vervoer vóór 11 november 2018)

Sport & Beweging
Voorbij

Het Boekenbergpark is gelegen in Deurne-Zuid en is 10 hectare groot. Het werd rond 1800 aangelegd als reusachtig kitschdecor van folly's. De ruïnetoren en het grottencomplex zijn bewaard gebleven en bieden onderdak aan het Natuurhistorisch Museum Boekenberg en een speleologische stichting. Vandaag wordt het park onderhouden als een mini-bos, dit wil zeggen dat de natuur in dit park binnen bepaalde grenzen haar gang kan gaan doordat er alleen noodzakelijk beheer plaatsvindt.

De zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne was in 2007 de eerste ecologische zwemvijver van België en meteen ook de grootste van Europa. Naast de zwemvijver is er een ligweide aanwezig. De zwemvijver Boekenberg is vrij toegankelijk van half mei tot half september en gedurende de rest van het jaar wordt de vijver uitsluitend gebruikt voor winterzwemmen door de Deurnese IJsberen.

We vertrekken met eigen wagens aan het Kerkplein om 14 uur.
We gaan op zoek naar paddenstoelen en Danielle, een van onze leden, gaat ons daarbij helpen.

Samenkomst aan het
Toon wegbeschrijving