Start op maandag 16 september 2019. Einde half december 2019

Sport & Beweging

Herstart project ‘Lekker Actief’!

Op 16 september 2019 herstart Okra trefpunt Lauwe dit project.

Wat houdt dat in?

Drie facetten komen aan bod in dit project.

In het luik beweging ligt het accent op: - uithouding waar we werken met het opbouwprogramma van ‘Elke Stap telt’ - krachttraining waar we werken met een programma uitgewerkt door KU Leuven.

Bij het luik voeding werken we aan de bewustmaking rond gezonde voeding. Bij het derde luik doorbreken we met behulp van een beweegwekker het zitgedrag.

Het gaat om een concreet, afgelijnd en in tijd beperkt project!

Het loopt over tien weken waarbij de deelnemers één keer per week samenkomen voor een groepsactiviteit en daarnaast ook individueel aan de slag kunnen gaan met een stappen- en krachttrainingsprogramma op hun maat. De deelnemers kunnen bovendien werken aan een persoonlijke doelstelling in functie van gezonde voeding en worden ertoe aangezet hun zitgedrag te doorbreken.

Belang van dit project?

-Vele ouderen bewegen te weinig om hun huidige gezondheid te behouden of te versterken. - Ouderen scoren relatief beter dan jongeren wat betreft de consumptie van groenten en fruit, maar halen veelal niet de aanbevolen norm. - Ouderen zitten veelal te lang stil!

Voor wie?

Dit project staat open voor leden en niet-leden Okra. Elke deelnemer is verzekerd voor de duur van het project door DVV.

Wie deelnam aan vorige editie in het najaar 2018 kan terug instappen zonder extra instapbedrag!

Wie voor het eerst inschrijft (= nieuwe deelnemer) betaalt bij de start 15 EURO en ontvangt daarvoor een waardevol basispakket aan materiaal zoals:

- een stappenteller (marktwaarde €30) - opbouwplannen van ‘Elke Stap Telt’ en richtlijnen bij krachtoefeningen - een beweegwekker

- een alternatief pillendoosje

- een magneet met de nieuwe voedingsdriehoek.

Hij kan tien weken lang deelnemen aan de begeleide groepsactiviteiten in een ontspannen sfeer!

Deelname in algemene kosten (huur danslokaal + vergoeding begeleidster) bedraagt voor elke deelnemer 25 EURO! (Wie voor het eerst instapt betaalt dus 25 + 15 = 40 EURO)!

Wie belangstelling heeft en/of opnieuw wenst deel te nemen kan zich melden bij Heidi Vanhalst, Menenstraat 113, GSM 0476/53 70 50 of bij een bestuurslid van OKRA trefpunt Lauwe – zo spoedig mogelijk of uiterlijk op 30 augustus 2019. Meer info op www.okrasportplus.be.                  -> zie ook nieuwsbrief juli 2019.

Sporthalle 'Ter Leie'
Toon wegbeschrijving