Mariakapelletjes- en beeltenissenroute in Lauwe voor wandelaars en fietser in Coronatijden

Zingeving & Filosofie

openen met deze link!

De traditie in Lauwe is dat de Sint-Bavoparochie de verschillende kapellen bezoekt in de meimaand. De meimaand geldt als dé Mariamaand. Aan de oorsprong liggen vieringen van de vruchtbaarheid van mens en natuur, maar ook de pest heeft ermee te maken.

Wij bieden in deze Coronatijden een alternatief aan, nl. een Mariakapelletjes en –beeltenissenroute voor het gezin of alleen.

Op het grondgebied van Lauwe kom je regelmatig Mariakapelletjes tegen. Elk van deze godshuisjes heeft zijn eigen verhaal en uitstraling. Ze vormen punten van bezinning, of een ideale plaats om even te rusten. Tijdens deze rustgevende wandeling of fietstocht gaan we langs enkele bekende en minder bekende kapelletjes en landelijke wegen.

Dit parcours is 9,5 km. Je kan dit parcours ook inkorten.

ST. Bavokerk Lauwe
Toon wegbeschrijving