De waterbus vaart al een tijdje heen en weer tussen Hemiksem en Antwerpen. Maar hij brengt je net zo goed tot ver boven Antwerpen.  foto: Walter Mampaey

Toerisme & Uitstappen
Voorbij

We nemen de waterbus in Hemiksem en varen tot Fort Liefkenshoek, een van de oudste forten in Vlaanderen.

Het militaire bouwwerk uit eind 16e eeuw werd aangelegd ter bescherming van de stad en de haven van Antwerpen tegen de oprukkende Spaanse troepen. Samen met het Fort Lillo – aan de andere kant van de Schelde – was het van groot belang voor controle over de scheepvaart: samen konden ze de Schelde afsluiten.

Bij aankomst genieten we eerst van een kopje koffie en maken we kennis met de gids.

Onder zijn leiding ervaren we de woelige geschiedenis van het verdedigingsbouwwerk in het interactief belevingscentrum, beklimmen we de uitkijktoren voor een adembenemend uitzicht en komen we op adem in de brasserie.

Na de lunch kan je op eigen houtje de mooie, schilderachtige omgeving verkennen, wandelen over de dijk om oceaanreuzen uit alle hoeken van de wereld te spotten of met de waterbus de overtocht maken naar Lillo.

Laat je verrassen door dit waardevol erfgoedpareltje te midden van industrie en natuurpracht!

• Verplaatsing met carpooling of met de fiets
  • Samenkomen: 8.45u. aan de H. Hartkerk voor carpooling
  • Aanvang: 9.00u. vertrek met de waterbus in Hemiksem
  • · Deelnameprijs: € 44.00, enkel voor leden OKRA Boom Park
    • · inbegrepen: waterbus, koffie bij aankomst, gids, toegangsprijs, driegangenlunch, carpooling
    • niet inbegrepen: drank bij lunch
  • Inschrijven en betalen: vóór 22 maart, online of per overschrijving (zie p.2)
  • Aantal deelnemers: min.: 15 , max.: 25
  • Moeilijkheidsgraad: *

donderdag 16 mei 2024
Van 08u45
Max. 45 deelnemers
€ 44 (leden)
Deze activiteit is enkel boekbaar voor leden van het organiserende OKRA-trefpunt.
Voorbij

Halte waterbus te Hemiksem