“From the New World” – Frascati Symphonic

Kunst, Cultuur & Crea
Voorbij

Frascati biedt in 2023, ter ere van hun 15-jarig bestaan, een prachtig jubileumconcert aan! Ze willen daarbij hun culturele connectie met Oost-Europa bijzonder in het licht zetten. Het centrale stuk is Antonin Dvorak’s Symfonie nr. 9 in e mineur “From the New World”, Op. 95. Het is een van de populairste werken uit het complete romantische symfonische repertoire. Van Smetana speelt het orkest uit Mà vlast (mijn vaderland) het welbekende ‘De Moldau’. Het begint als een klein beekje dat groeit tot een prachtige, krachtige rivier.

We worden betoverd door de achttienjarige solo violist Rino Yoshimoto in de uitvoering van het Vioolconcert nr. 2 in D. Klein, op.22, opgevoerd voor het eerst in 1862 door de Poolse viollvirtuoos Henryk Wieniawski. We dompelen ons met Frascati onder in de nieuwe (OKRA-)wereld!

Orkest: Frascati Symphonic. Dirigent: Kris Stroobants. -Solist viool: Rino Yoshimoto.

Locatie: Koningin Elisabethzaal, Astridplein
Datum/Uur: maandag 30 januari, 14u30