Maandag 17 juni

Levenslang leren
Voorbij

Locatie: Afspraak om 14 u 00 aan de ingang van het domein – Boeregemstraat 18 – 9750 Ouwegem (Kruisem) Prijs leden: € 15 (degustatie inbegrepen) - Prijs niet-leden: € 20 (degustatie inbegrepen) Inschrijven: okra.cacademie.kruisem@gmail.com (uiterlijk 10 juni), de inschrijving is geldig na betal ing van het deelnemingsgeld op rekening BE95 0689 4761 5558.

Uit een diepgewortelde passie voor wijn werd in 2017 het wijndomein “Cruysem” opgericht. Intussen is het wijndomein 10 ha groot gelegen in de Vlaamse Ardennen en genoemd naar de nieuwe fusiegemeente Kruisem. Het wijndomein bestaat uit een aanplant van Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier en Pinot Blanc. Er worden enkel mousserende wijnen gemaakt volgens de traditionele methode. De bodem bestaat uit zandleem, met in de onderlagen ijzerzandsteen, hetgeen zorgt voor de nodige mineraliteit in de wijnen. Ook een verfrissende gin van dezelfde druiven vindt zijn oorsprong op het wijndomein. Onder de enthousiaste begeleiding van de eigenaars van het domein wandelt u door de wijngaard, de wijnmakerij en kelder.

U krijgt een deskundige uitleg over het volledige productieproces en als afsluiter volgt een degustatie van hun 3 producten met zicht op de wijngaard en de wijnmakerij. Het bezoek duurt 1.5 à 2uur. Cruysem won reeds verschillende prijzen in de wedstrijd “Beste Belgische wijnen”

maandag 17 juni 2024
Van 14u00
€ 15 (leden)
Niet-leden kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.
Voorbij

Kruisem