7.45 u Bijeenkomst parking Snollaerts 7.55 u opstapplaats Bushalte Kursaal Grote Markt 8.00 u opstapplaats Bushalte Theobalduskapel

Kunst, Cultuur & Crea

Gerechtshof Antwerpen:

Sinds 2006 staat in Antwerpen het gerechtsgebouw “Vlinderpaleis “ op de Bolivarplaats. De meeste justitiediensten zijn daar gevestigd. Van de gidsen krijgen wij niet alleen de geschiedenis en de huidige werking van dit gebouw te horen maar maken wij ook in drie gerechtshoven(vredegerecht, politierechtbank en correctionele rechtbank ) actuele rechtszaken mee.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen:

Het KMSKA is niet alleen een museum met schilderijen, maar een kenniscentrum voor kunstwerken waar aan wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan en tevens met een eigen erkend restauratieatelier. Kunstvoorwerpen van vele bekende kunstenaars zoals: Rubens – Ensor – Quinten Matsijs – Modigliani- en nog veel anderen. Plaatselijke gidsen leggen ons dat allemaal met veel vakkennis uit.

9.00 u Aankomst gerechtshof met veiligheidscontrole

Aansluitend een geleid bezoek aan het gerechtshof met gidsen

12.00 u Aangezien het zeer moeilijk is om een restaurant te vinden in Antwerpen voor grote groepen

Zullen wij iedereen vrijlaten om zelf iets te zoeken. Wij stappen uit vlak bij de Grote Markt

en Groenplaats waar voor ieders goesting iets te vinden is.

13.45 u Bijeenkomst aan de opstapplaats voor de bus en transfert naar het KMSKA

14.00 u Bezoek aan het KMSKA met gidsen

17.00 u Terugreis naar Turnhout

Kostprijs voor Okra/Femma leden: 55,00 €/persoon, voor niet leden: 60€

Inschrijvingen: dinsdag 4 juni 2024 om van 10.00 h tot 11.00 h in de Sint Pietershoek

Eventueel kan er ook worden ingeschreven via de bank, na 4 juni,

Op rekeningnummer : BE87 7875 5015 8394

Er is een absoluut maximum van 45 deelnemers vastgesteld. Bij een grote reservelijst wordt de daguitstap herhaalt.

Voor eventuele contact name : Rony Beyens 0477/228100

woensdag 26 juni 2024
Van 07u45
Tot 17u00
Max. 45 deelnemers
€ 55 (leden)
€ 60 (niet-leden)

Voor deze activiteit kan je niet meer inschrijven.

2300 TURNHOUT