NIEUWE ACTIVITEIT

Relaxwandelen OKRA Kuurne

Met bezoek aan de Oude Leiearm met gids Johan Staelens

Op vrijdag 24 mei 2024

De oude Leiearm is onderverdeeld in diverse zones. Het sneppebos is een vochtig stuk bos. Voor tal van vogels de ideale plaats om te overwinteren en te broeden.De zandvlakte is een opgespoten terrein en ideaal voor zandminnende planten. Het zeggenveld biedt een mooie afwisseling tussen bosrand en verlandingszone.De vlinderweide heeft een ideale ligging om aan vlinderbeheer te doen. De oevers van de Leie trekken heel wat vogelsoorten zoals: waterhoen, meerkoet, de dodaars, de fuut, de ijsvogel, de aalscholver, de reiger, de sperwer, de boomvalk......die er broeden, foerageren en uitrusten.(tekst Natuurpunt De Vlasbek Kuurne)

Onze 2de relaxwandeling gaat dus door op vrijdag 24 mei 2024. Wandelafstand ongeveer 4,5 km. We wandelen op heel rustig tempo naar het natuurgebied. Aangepast schoeisel + lange broek kunnen wenselijk zijn.

We verzamelen vanaf 13u45 aan restaurant Leiemeers en vertrekken samen om 14 uur.We sluiten onze wandeling af in het café Leiemeers met een deugddoend drankje.

Deelnameprijs: 5 euro (gids en drankje inbegrepen)

Wij hopen er jou deze keer wel bij te hebben.

Het OKRA-team

Restaurant Leiemeers