Sport & Beweging

Lichaamsbeweging kan best ook aangenaam en ontspannend zijn. Dit innovatief 'swingringsysteem' bestaat uit een spiraalslang met groeven, vier tot zes stalen kogels naargelang het type en een aangepast handgreepsysteem. Zowel toepasbaar indoor(SmoveyFIT) als outdoor(SmoveyWALK/SmoveyPOWERWalk). De uitvinder van smovey en het trilsysteem is Johann "Salzhans" Salzwimmer. Hij stond stevig gegrond in het leven toen aan het einde van de jaren negentig vorige eeuw de diagnose Parkinson werd gesteld. Johann was bekend als een uitstekend tennisspeler en skiër in de regio Steyer/Ennstal, Oostenrijk. Hij accepteerde zijn ziekte maar wetende dat Parkinson snel kan evolueren, begon hij een methode te ontwikkelen die hem zou helpen zijn gezondheidstoestand te stabiliseren. Door de slingerende bewegingen verplaatsen de stalen kogels zich als een vrije massa. Hierdoor onstaan trillingen die waarneembaar zijn in heel het lichaam. Deze 'reactieve training' activeert de dieperliggende spieren en heeft ook een positieve werking op de 'facia(bindweefsel)'. Afhankelijk van de mobiliteit en het conditieniveau van de deelnemer kan het smovey vibroswing systeem resulteren in een zeer breed werkingsspectrum.

Oc Lange Munte
Toon wegbeschrijving