Deze bewegingsleer bevordert de structuur van het skelet, verhoogt de weerstand en vertraagt het verouderingsproces.

Sport & Beweging

Regelmatige beoefening van Tai Chi kan helpen bloedcirculatie en lichaamshouding te verbeteren en het verschaft een middel om anders om te gaan spanningen.

De meeste stijlen en vormen van Tai Chi kunnen beoefend worden door de meeste mensen die recht op kunnen staan en normaal kunnen wandelen. Doel van de oefeningen is lichaam en geest in balans te brengen en de energie in het lichaam zo goed mogelijk te laten stromen. Tai Chi is geschikt voor jong en oud.

Deze discipline die als voornaamste doel heeft fit en gezond te blijven.

Ademhaling, lenigheid en flexibiliteit leiden tot ontspanning. In het eerste gedeelte van elke sessie wordt hier aandacht aan besteed. Het zijn zogenaamde 'Qi gong' oefeningen. Door ons te concentreren op de ademhaling tijdens de uitvoering van welbepaalde bewegingen wordt ons lichaam warm en voelen we ons langzaam meer ontspannen.

Van donderdag 23 mei 2024
tot donderdag 27 juni 2024