Domein Roosendael is 800 jaar oud en bevat diverse beschermde monumenten. Onze gids neemt ons mee in haar rijke geschiedenis.

Kunst, Cultuur & Crea
Voorbij

Deze 800 jaar oude site langs de Grote Nete was ooit een abdij, later een kasteldomein. Ze bevat diverse beschermde monumenten : het Pesthuis (16de eeuw), het Poortgebouw en het Koetshuis (18de eeuw) en de ijskelder (19de eeuw). De meeste historische gebouwen zijn recent gerestaureerd.

Meer over de boeiende geschiedenis van Roosendael krijg je horen van onze Roosendael-gids op vrijdag 31 mei. De rondleiding start om 14:00 en duurt ongeveer 2 uur, nadien is er nog gelegenheid om na te praten in café Roosendael.

Prijs : 5 €, te betalen op de Okra rekening.

Vertrek om 13u30 aan de kerk van Kontich Kazerne met carpooling.

Info : Anne Willems tel. 0486 68 22 77.

vrijdag 31 mei 2024
Van 14u00
Tot 16u00
€ 5 (leden)
Deze activiteit is enkel boekbaar voor leden van het organiserende OKRA-trefpunt.
Voorbij