Info: Jeannine Desfosses - tel. 03 281 05 08 of bij lijndansen (verplichte inschrijving vóór 29 februari 2024)

Ontmoeting & Ontspanning
Voorbij

We wandelen met Jeannine over een afstand van ongeveer 8 km door Lier.
We verzamelen om 13 uur aan het Kerkplein en rijden met het openbaar vervoer tot aan de Veemarkt in Lier.

Op de website https://nl.wikipedia.org/wiki/Lier_(Belgi%C3%AB) lezen we:

Lier is een stad in de Belgische provincie Antwerpen. Lier ligt ten zuidoosten van de stad Antwerpen en bestaat uit de deelgemeenten Koningshooikt en Lier zelf.
De stad telt ruim 37.000 inwoners en ligt aan de samenloop van de Grote Nete en de Kleine Nete. Lier wordt "de poort der Kempen" genoemd en kreeg de bijnaam Lierke Plezierke. Ook staat Lier bekend als de Netestad. Zijn patroonheilige is Gummarus en de spotnaam voor een Lierenaar is "schape(n)kop".

De etymologie van de naam Lier is niet helemaal duidelijk. Meerdere verklaringen zijn terug te vinden in het Germaans, Keltisch of oud-Nederlands.
De geschiedenis van de Stad Lier begint wellicht bij een Frankische villa uit de Merovingische tijd, mogelijk te Emblem, in de 7e of 8e eeuw, wanneer de (later heilig verklaarde) Gummarus van Lier wordt geboren. De stadsrechten werden in het jaar 1212 verleend door hertog Hendrik I van Brabant.

Samenkomst aan het Kerkplein
Toon wegbeschrijving