Sterven bespreekbaar maken

Mens & Maatschappij
Voorbij

Dood en sterven zijn thema’s waarover we niet - of niet zo makkelijk - praten. Nochtans hoort doodgaan ook bij het leven, want van leven ga je dood.

Laten we in alle kwetsbaarheid spreken over de dood en afscheid nemen. Hoe moeilijk dat ook is, hoeveel redenen er ook zijn om er niet over te spreken. Door over de dood te praten, praat je over het leven en wat je daarin bezighoudt. En dat werkt verbindend.

In deze workshop praten we over het leven, in het licht van dood en afscheid.
We blikken terug op het leven en kijken vooruit naar het levenseinde, aan de hand van verschillende vragen. De gesprekken die ontstaan geven inspiratie en ruimte om anders naar het levenseinde te kijken.

De workshop wordt gegeven door Jessica Leppens van Courage (www.courage-afscheid.be). Zij begeleidt families bij een warm en troostend afscheid.

Prijs: 5 EUR (deelname huur zaal en koffie) ter plekke te betalen
Interesse? Schrijf je in bij een bestuurslid

vrijdag 21 oktober 2022
Vanaf 14u00