Wandel zoektocht in het oude centrum van Antwerpen

Ontmoeting & Ontspanning

WANDELZOEKTOCHT: OM EN ROND DE LEVENDIGE HOOGSTRAAT

Geniet ook dit jaar van onze OKRA-wandelzoektocht in koekenstad Antwerpen. Alleen of in groep, je kiest je eigen tempo en je kan de zoektocht zelfs spreiden over meerdere dagen. Je start vanuit de Nationalestraat.

De Hoogstraat, vermeld als ‘Alta platea’ in 1232, is een van de oudste straten van de stad en verbond de ruienstad met de eerste Sint-Michielskerk, de latere Sint-Michielsabdij, en het destijds bijhorende Kiel. De wandeling gaat eerst door een stukje Sint-Andrieskwartier, dan via de straatjes rond de Hoogstraat naar het kantje, de buurt van het Vleeshuis, en zo naar het eindpunt, de Wolstraat. Daar kan iedereen tram 11 nemen naar de Rooseveltplaats, het Centraal Station en Berchem-station, en ben je kort bij het Hendrik Conscienceplein, waar je de dag op een terrasje kan afsluiten. En dit na een wandelzoektocht van ca. 4 km.

Wanneer

Deelnemen (en de boekjes bestellen/afhalen) kan vanaf maandag 13 juni. Vrijdag 9 september sluiten we af. 30 winnaars ontvangen in september een boekenbon van de FNAC van 10 €.

Prijs

5 EUR per boekje, tijdens de openingsuren van het OKRA-secretariaat, Aalmoezenierstraat 14/16. (di en do van 9u tot 12.30u) of op de locaties van Plein op Stelten in de week van 20-26 juni, of te bestellen via mail naar antwerpen@okra.be, en dan verzending met aanrekening verzendkosten

Wandelzoektocht door Antwerpen: om en rond de Hoogstraat
Toon wegbeschrijving