De tai chi vorm is een vloeiende opeenvolging van bewegingen. Vanuit een innerlijke rust krijgen we terug connectie met ons lichaam. Het resultaat is dat we ontspannen en gecoördineerd kunnen bewegen zonder overbodige spierspanning. Lichaam en geest komen terug in evenwicht. Iedere 3 maandag van de maand Na de tai chi volgt er nog een gezellige babbel aan de koffietafel.

Sport & Beweging

Algemene info

Ludwine Room
Van maandag 20 januari
tot maandag 21 december

De tai chi vorm is een vloeiende opeenvolging van bewegingen. Vanuit een innerlijke rust krijgen we terug connectie met ons lichaam. Het resultaat is dat we ontspannen en gecoördineerd kunnen bewegen zonder overbodige spierspanning. Lichaam en geest komen terug in evenwicht.

Tai chi (Tai ji) is oorspronkelijk een oude Chinese interne krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen.

Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De tai chi beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit.Hij verliest nooit zijn evenwicht, zelfs niet in de meest uitdagende houdingen.

Je vraagt je af hoe dat mogelijk is. Het grote geheim ligt in de kracht van de geest . Als we onze geest stil en rustig maken en alles rondom ons vergeten kunnen we ons ten volle concentreren op wat er binnen in ons lichaam gebeurt.

Vanuit die stilte komen we werkelijk in contact met ons ware zijn en kunnen we lichaam en geest laten samenwerken. Het lichaam volgt de geest en voert de bewegingen moeiteloos en ontspannen uit.

Even weg van alle drukte en stress, weer op adem komen en alle spanningen uit je lichaam laten wegstromen.

het eerste half uur uiteenzetting over tai chi bewegingen en relax oefeningen pauze

tai chi begin fase ........relax

Na de tai chi volgt er nog een gezellige babbel aan de koffietafel.

Locatie

OC Cieper

OC Cieper
Brugseweg 309
8900 Ieper