Coronarichtlijnen

Vanaf vrijdag 18 februari 2022 schakelt de coronabarometer van rood naar oranje. Hieronder lees je wat dit voor onze OKRA-werking concreet betekent.

Ledenactiviteiten in onze OKRA-trefpunten

• Trefpuntactiviteiten kunnen binnen doorgaan tot max. 200 leden. Buiten is er geen beperking meer op het aantal deelnemers.
  • Zorg voor een veilige afstand en vermijd intensief contact (tenzij dit onvermijdelijk is door de aard van de activiteit)
  • Mondmaskers zijn uitsluitend verplicht bij contact met externen
  • Zorg voor een goede ventilatie, bewaak de luchtkwaliteit met een concreet actieplan, tussentijds verluchten en een CO2-meter blijven aanbevolen. Een CO2-meter kan ontleend worden op je regiosecretariaat.
  • Wil je een hapje of drankje aanbieden: er is geen beperking voor het aantal personen aan een tafel, maar we adviseren om rekening te houden met alle overige horecamaatregelen (zie hieronder)!
  • Een Covid Safe Ticket mag gebruikt worden vanaf 50 pers. (is niet verplicht)
  • Bij meerdaagse activiteiten moeten de deelnemers een zelftest doen

Publieksevenementen

Bij publieksevenementen waarvoor publiciteit is gemaakt buiten de ledengroep gelden volgende regels:

• Bij een zittend publiek is een mondmasker verplicht, indien het publiek rechtstaat en rondloopt is een mondmasker alleen verplicht voor het personeel.
  • Een Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 50 toeschouwers binnen. Voor buitenevenementen is een CST verplicht vanaf 100 toeschouwers.
  • Een goede ventilatie is essentieel: de streefwaarde is 900ppm, luchtzuivering moet gebeuren vanaf 1200ppm, de limietwaarde is 1500ppm. Als deze luchtkwaliteit in orde is, is de maximumbezetting voor een zittend publiek 80%, 70% voor een rechtstaand publiek dat rondloopt. (indien het publieksevenement buiten doorgaat in bv. een tent gelden eveneens deze luchtwaarden)
  • Crowdmanagement is verplicht, maak een draaiboek waarin je de genomen maatregelen opneemt en opvolgt voor, tijdens en na het publieksevenement.
  • Wil je een hapje of drankje aanbieden: zie hieronder!

Eten en drinken

• Informeer de leden en het personeel vooraf tijdig, duidelijk, en zichtbaar tijdens de activiteit over de geldende maatregelen
  • Stel middelen voor handhygiëne ter beschikking van de leden en personeel
  • Neem de nodige hygiënemaatregelen (desinfecteren) voor de inrichting en het gebruikt materiaal
  • Mondmasker is niet verplicht voor onze leden, uitsluitend voor personeel geldt er wel een mondmaskerplicht.
  • Zorg binnen voor een goede ventilatie, een CO2-meter is niet verplicht bij vrijetijdsactiviteiten behalve als ze in een horeca-inrichting doorgaan.
  • Eten/drinken buiten? Volg de voorschriften van de lokale overheid.