Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Plots geconfronteerd met een probleem waarover je wat meer info wil? Of misschien wil je gewoon je verhaal kwijt? Als lid van OKRA kan je bij ons terecht met jouw vragen en problemen. Contacteer ons en we zorgen voor info en advies.

  • Van pensioen tot schenking

Merk je een onrechtvaardigheid in de pensioenwetgeving op? Of heb je vragen over het pensioenbeleid van de regering of bij het nieuws over pensioenen in de media? Wil je weten waar je met jouw vraag over je eigen pensioendossier, tegemoetkoming, of ander inkomen het beste terechtkunt? Neem dan contact op met ons team van belangenbehartigers. Ook thema's zoals belastingen, bijverdienen, erfenissen, schenkingen en allerlei inkomensgerelateerde voordelen voor ouderen hebben voor ons geen geheimen.

Contact: belangenbehartiging@okra.be 

  • Van aanpassing aan je woning tot openbaar vervoer

Een andere vraag of probleem? Bij ons kan je terecht met vragen over jouw rechten als senior: van gezondheidszorgen tot verwarmingstoelages. Wil je weten of je recht hebt op het sociaal telefoontarief? Vragen over verkeersknelpunten of het openbaar vervoer? Dringend nood aan aanpassingen aan je woning en op zoek naar de juiste premie? Of heb je vragen over de werking van je lokale ouderenraad? Wij zoeken samen met jou naar een antwoord of oplossing.

Contact: belangenbehartiging@okra.be of 0475 49 02 70.

  • Jouw zorg is onze zorg!

Heb je zorg nodig of ben je mantelzorger voor een familielid of vriend? Wanneer je je net in een nieuwe zorgsituatie bevindt, is er nog veel onduidelijk. Soms duiken er vragen of problemen op die je zelf niet de baas kan. Je bent niet alleen als je het antwoord niet kent of nood hebt aan een babbel. Honderden zorggebruikers (in een woonzorgcentrum en thuis) en hun mantelzorgers contacteerden ons de voorbije jaren. OKRA luistert, informeert op maat, begeleidt of onderhandelt waar nodig. Bij klachten zoeken we samen naar een gepaste oplossing. 

Sinds 2010 biedt OKRA een bijzondere dienstverlening aan voor al wie zorg krijgt of zorgt voor een familielid of vriend. Deze erkende vereniging draagt de naam OKRA-ZORGRECHT. Ook jij bent van harte welkom! Lid worden van ZORGRECHT is gratis en brengt geen enkele verplichting mee.

Contact:
zorgrecht@okra.be of 02 246 57 72. 
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur (op vrijdag enkel in de voormiddag).

    Gratis lid worden van Zorgrecht