Beleef een JUMBO-kerst

Beleef een chique kerst met deze coquille met bacon en avocado

Na vorig jaar het feestseizoen in lockdown te hebben doorgebracht, wordt Kerstmis dit jaar hopelijk een vermakelijk feest met familie. Gezellig samen de slingers ophangen, de dennenboom in de hoek van kamer zetten en het huis versieren met kerstverlichting. Ook hoort bij zo’n kerst natuurlijk een heerlijk kerstdiner met een een chique kerst voorgerecht. Serveer bijvoorbeeld deze coquille met baconkruim en avocado als voorgerecht. Makkelijk te maken en u zult iedereen omver blazen!

Wat heeft u allemaal nodig?

  • 210 g coquilles zonder schelp
  • 2 el olijfolie
  • 58 g bacon
  • 1 avocado
  • 0,5 limoen
  • 10 sea salt crackers (Wasa, zakje à 180 g)
  • 1 keukenpapier

De bereidingswijze:

Laat de coquilles ontdooien en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de plakjes bacon voor circa 2 minuten per kant tot ze krokant zijn. Leg de bacon hierna op keukenpapier om te laten uitlekken en afkoelen. Verkruimel het hierna tot kleine stukjes.

Doe hierna het vruchtvlees van de avocado in een hoge beker. Knip hier de halve limoen boven uit en pureer het geheel met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en roer goed door.

Verhit aansluitend de rest van de olie in de koekenpan waar je eerder de bacon in hebt gebakken. Bak de coquilles circa 2 minuten per kant. Leg de crackers op een bord, verdeel de avocadocrème hier overheen en leg er een coquille op. Bestrooi de borden met het baconkruim.

Klaar om te serveren.

Met dit recept serveert u het voorgerecht in stijl. Server op een mooi bord en garneer met bijvoorbeeld een schijfje limoen, wat druppeltjes olie en een paar korrels zout en peper. Zo maakt u sowieso een goede indruk op uw gasten!

Gepubliceerd op 09/12/2021