Daarom koop je beter geen tweedehands traplift

Gesponsord artikel

Tweedehands of nieuw? Het is een belangrijke knoop die moet doorgehakt worden eenmaal je beslist hebt om een traplift te laten plaatsen. Vooral met het prijskaartje in gedachten, denken veel mensen in eerste instantie aan een tweedehands exemplaar. Toch zijn er verschillende redenen waarom een nieuwe traplift de voorkeur geniet. Je vindt ze hieronder.

Verborgen kosten
Over het algemeen kost een tweedehands traplift in aankoopprijs niet zoveel als een nieuwe. Toch blijft de precieze kost van de traplift niet beperkt tot de aankoopprijs. Zo moet de lift nog eens nagekeken worden. Je wil er namelijk zeker van zijn dat het tweedehands exemplaar in goede staat is en veilig kan gebruikt worden.

Daarnaast moet de lift ook opnieuw gemonteerd worden. Bij de aankoopprijs moet je dus ook nog de kosten voor de technicus en monteur rekenen. En zo kan de prijs van een tweedehands traplift ineens hoger oplopen dan je oorspronkelijk verwacht had.

Niet op maat gemaakt

Voor elke soort trap bestaat een traplift, of dat nu een lange of korte trap is, recht of met bochten, steile helling of niet… Vandaar dat de rails van nieuwe trapliften steevast op maat gemaakt worden. De traplift is zo niet enkel zeer comfortabel om te gebruiken, maar ook helemaal veilig. Bij een tweedehands exemplaar is de kans veel kleiner dat de traplift perfect geschikt is voor jouw trap. Het is dus mogelijk dat je de rails toch moet laten vernieuwen. De tweedehands traplift zou je zo ineens meer problemen kunnen opleveren dan dat hij echt een snelle oplossing biedt.

Bij een nieuw type traplift heb je vaak erg handig technische snufjes. Zo kan de bediening bijvoorbeeld van armsteun gewisseld worden. Het display is dan weer een handige gebruikerstool dat de interventietijd kan reduceren.

Kortere garantieperiode

De garantieperiode van een tweedehands traplift kan bovendien korter zijn dan bij een nieuw exemplaar. Zeker als je van plan bent om de traplift een langere tijd te gebruiken, kan dat een risico zijn. Dit kan er voor zorgen dat je sneller grote kosten hebt om versleten onderdelen te vervangen.

Weinig inspraak

Bij een nieuwe traplift heb je als koper natuurlijk heel wat inspraak in hoe de traplift er komt uit te zien en welke opties hij allemaal heeft. Denk aan kleuren, materialen, maar ook extra’s zoals een opklapbare voetensteun of draaibare zitting. De bediening kan ook links of rechts geplaatst worden afhankelijk van welke hand je bij voorkeur gebruikt. Daarenboven is er de keuze tussen een joystick en tuimelknop. Zo kies je echt wat er makkelijkst in de hand ligt.

Bij een tweedehands traplift valt dat aspect volledig weg, de keuzes zijn al voor je gemaakt of kunnen niet aangepast worden.

Bij Comfortlift bieden we daarom enkel nieuwe trapliften aan. En met meer dan 50 jaar ervaring helpen we je dan ook graag om de perfecte oplossing voor jouw trap te vinden.
Contacteer ons gerust. Klik hier voor meer info.

Gepubliceerd op 26/06/2020