Fiets de route van de pelgrim

Gesponsord artikel

Fietsen door een klein paradijsje op aarde

Fietsen met familie, partner, of vrienden is genieten van ontspannende momenten in openlucht in een opmerkelijk natuurkader. En wat dacht je ervan de pelgrimsroute te fietsen, of toch een stukje ervan, want die doorkruist namelijk ook Wallonië en de Ardennen.

Eurovelo 3, ook wel de route van de Pelgrim genoemd, loopt van het Drielandenpunt bij Vaals, Nederland, naar de Franse grens bij Maubeuge. In België fiets je onder meer door het land van Herve op de RAVeL Lijn 38. De RAVeL’s lopen over oude spoorlijnen of jaagpaden langs rivieren en kanalen, het is er steeds aangenaam en relaxed fietsen. Het land van Herve, in de provincie Luik, kan je het best omschrijven als het land van blozende appeltjes en groene malse weiden waarin grazende koeien het landschap bepalen. Kortom, het is een klein paradijsje op aarde. Weiden en aanplantingen met fruitbomen, afgezet met hagen, vormen het aantrekkelijke decor van een frisgroene streek met zachte heuvels en valleien. Tal van waterloopjes dalen als zilveren draden af van de hellingen naar de valleien van de meest charmante dorpjes die zich vasthechten aan heuvelhellingen of verborgen liggen in dalen. Het is ook de streek waar die overheerlijke Herve kaas vandaan komt en de appel- en persenstroop van Aubel. Klinkt dat niet heerlijk als decor om door te fietsen?

Ontdek hier de Eurovelo 3 of fietsroute van de Pelgrim

"Fietsen door een klein paradijsje op aarde"

Plan je met je vereniging een uitstap of ben je wel eens in groep op stap, doe hier alvast inspiratie op. Schrijf je nu in op de nieuwsbrief van VISITWallonia.be en ontvang als eerste nieuws en tips over uitstappen en verblijven in Wallonië en de Ardennen.

Credits foto's: 
© MT Pays de Herve - David Defourny - hoofdafbeelding
© WBT - Morgane Vander Linden- Aubel
© WBT - Morgane Vander Linden-Aubel - Notre-Dame du Val-Dieu
© WBT - Emmanuel Mathez -Herve kaas

Gepubliceerd op 01/04/2021