Neemt u mantelzorgverlof op? Vraag de Vlaamse aanmoedigingspremie aan ...

Neemt je mantelzorgverlof op? Vraag de Vlaamse aanmoedigingspremie aan

Geef je extra zorg aan familieleden of vrienden die permanent hulpbehoevend zijn? Of zijn je kinderen of kennissen mantelzorger voor jou. Je kan voor mantelzorgverlof ook de Vlaamse aanmoedigingspremie aanvragen?

Voor wie?

Werk je in de privé- of socialprofitsector? Ben je erkend als mantelzorger? En neemt je mantelzorgverlof op om zorg te verlenen aan een familielid of vriend? Dan heb je mogelijk recht op een Vlaamse aanmoedigingspremie.

Wil je snel weten of je mogelijk in aanmerking komt voor een van de aanmoedigingspremies en welke uitkering je daarbij eventueel zou ontvangen? De simulator Vlaamse aanmoedigingspremie geeft je alvast een indicatie.

Hoe aanvragen?

Momenteel kan je de aanvraag schriftelijk indienen. Ten laatste vanaf januari 2023 zal je de Vlaamse aanmoedigingspremie voor mantelzorgverlof ook online kunnen aanvragen.

Meer info:

Alle verlofmogelijkheden voor mantelzorgers

Wil je weten welke verlofmogelijkheden je hebt als mantelzorger? Voor mantelzorgers die werk en zorg combineren bestaan er namelijk heel wat verlofstelsels vanuit de federale of Vlaamse overheid. Er zijn ook verlofstelsels voor ambtenaren, zelfstandigen en uitkeringsgerechtigde werkzoekenden. Raadpleeg het overzicht van verlofmogelijkheden voor mantelzorgers.

Gepubliceerd op 15/11/2022