OKRA in de prijzen (bis)!

We blijven internationaal scoren. Onze video-inzending over het buurtproject Peulis is één van de tien laureaten voor de interministeriële conferentie in Rome.

OKRA blijft internationaal scoren. Na de Europese Solidariteitsprijs van het Europees economisch en Sociaal Comité (EESC) in 2021, vallen we terug in de prijzen.

Onze video-inzending, over het buurtproject in Peulis, is één van de tien laureaten van de Interministeriële Conferentie over vergrijzing in Rome (16 en 17 juni). De film zal daar vertoond worden.

In deze video leggen we de nadruk op lokale initiatieven van vrijwilligers en hoe professionele organisaties zich hier kunnen inschrijven of er gebruik van kunnen maken. De omgekeerde wereld dus! Meestal moeten vrijwilligers zich inschrijven in de werking van het professioneel aanbod.

De andere video's kan je hier bekijken.

Aan deze conferentie vindt een Joint Forum plaats waar men vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld, onderzoekers en beleid samenbrengt om gezamenlijke kwesties te bespreken. Denk aan het bevorderen van actief en gezond ouder worden gedurende het hele leven, zorgen voor gelijke toegang tot langdurige zorg en ondersteuning,... Maddie Geerts zal het mooie werk van onze OKRA-vrijwilligers hier inbrengen.

Douze points pour OKRA!

Gepubliceerd op 20/05/2022