Ontdek het Versailles van België

Gesponsord artikel

Wallonië en de Ardennen, zoveel te beleven!

De zomer van 2020 wordt anders, de zomer van 2020 wordt uniek. Want of we nu thuisblijven of toch voor een dichtbijvakantie kiezen, ontspanning hebben we allemaal verdiend. Daarom nemen we je graag mee naar het zuidelijk deel van België om alvast wat inspiratie op te doen en even aan niks te denken. Vandaag bezoeken we het Kasteel van Beloeil. Klik hier voor alle informatie.

Het Versailles van België

Het kasteel van Beloeil en haar tuinen is een van de mooiste pareltjes van Wallonië. Het kasteel heeft haar bijnaam ‘het Belgische Versailles’ zeker niet gestolen: een uitgebreide collectie kunstobjecten, meubelen gemaakt door de toenmalige beste Franse meubelmakers en een bibliotheek waar Henrik Conscience jaloers op zou zijn. Om een beetje te bekomen van al deze pracht en praal wandel je nadien gewoon de Franse en Engelse tuinen in, midden in een park van 25 ha. Wil je je liever laten rijden, dat kan ook, er staat een treintje klaar dat een rondrit maakt in het park.

(c) WBT - J.P. Remy-Château de Beloeil

Wallonië en de Ardennen... Zóveel te beleven

Een van de mooiste dorpen van Wallonië

Vlakbij het kasteel kunnen we nog een stapje verder gaan in de tijd, naar het neolithicum. Het dorp Aubéchies is een van 'Dé Mooiste Dorpen van Wallonië' en hun Archéosite is de grootste site in België met archeologische reconstructies. Hier wandel je in de voetsporen van de prehistorische mens en de Gallo-Romeinen.

Maar voor nu, ga rustig zitten en reis alvast met ons mee door te tijd van de Prinsen de Ligne.

Gepubliceerd op 26/06/2020