Mijn burgerprofiel en de coronavaccinatie

Als je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijg je een persoonlijke uitnodiging via de post. Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail. De uitnodiging ontvang je ongeveer 2 weken op voorhand. Ontdek hoe de uitnodigingsbrief er zal uit zien. 

Pas als je een uitnodiging ontvangt, kan je een afspraak maken voor coronavaccinatie. Je kan de voorgestelde datum bevestigen, wijzigen of de uitnodiging weigeren. Dit kan je telefonisch doen of via het online platform “Mijn Burgerprofiel". 

TIP: Hoe zorg je ervoor dat je GSM- en emailgegevens gekend zijn?

Activeer jouw digitale sleutels op de federale website van CSAM. Daar kan je onder het tabblad “mijn profiel” jouw e-mailadres en/of GSM nummer invoeren. Dit zal gebruikt worden om je een e-mail  of sms te sturen over jouw vaccinatie-uitnodiging.

Mijn burgerprofiel

Om je burgerprofiel en vaccinategegevens te bekijken, surf je naar www.laatjevaccineren.be. In de rechterbovenhoek van de website zie je het logo staan. Daarop klik je om je persoonlijk aan te melden. Dit kan op verschillende veilige manieren, zoals via een SMS-beveiligingscode, itsme, jouw identiteitskaart en lezer of via een mobiele app. Hoe je dit precies doet, lees je in de duidelijke toelichting. Heb je toch nog problemen of een vraag, dan kan je terecht op het gratis telefoonnummer 1700.

Na het inloggen op je Burgerprofiel, vind je er je persoonlijke COVID-19 vaccinatiegegevens. Je kan er je afspraken bevestigen, wijzigen of weigeren. Maar je vindt er nog veel meer!

Eén persoonlijk overzicht van alle overheidszaken

Mijn Burgerprofiel verzamelt al jouw officiële gegevens en jouw overheidsadministratie. En dit van alle overheden: de lokale, Vlaamse en federale. Jouw Burgerprofiel is niet gebonden aan één website. Je kan naar Mijn Burgerprofiel surfen via www.laatjevaccineren.be maar evengoed via burgerprofiel.vlaanderen.be als via www.vlaanderen.be, de site van jouw gemeente of die van een Vlaamse overheidsdienst (via 'Aanmelden' of 'Mijn Burgerprofiel' rechtsboven). Je moet dus niet meer zoeken naar jouw gegevens, jouw gegevens volgen jou. Gedaan met verdwalen in het administratief labyrint.

Houd overzicht over jouw aanvragen en dossiers

Heb je een aanvraag ingediend, een renovatiepremie bijvoorbeeld, een attest of een toelage? Dan zie je meteen hoe het ermee staat. ‘Ingediend’, ‘in behandeling’ of ‘goedgekeurd’ bijvoorbeeld. En als iets ontbreekt of je moet actie ondernemen, dan krijg je een berichtje.

Lees jouw eBox overheidsdocumenten

Via my e-Box kan je documenten van overheden al eventjes elektronisch ontvangen. Bijvoorbeeld jouw aanslagbiljet voor de belastingen. Wil je jouw eBox overheidsdocumenten ook in Mijn Burgerprofiel lezen? Koppel jouw eBox dan en blijf op de hoogte wanneer je een nieuw bericht of document ontvangt.

Je ziet in de gekoppelde e-Box dan bijvoorbeeld een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief voor de coronaprik. Uiteraard enkel nadat deze al verzonden is. Via jouw Burgerprofiel en de e-Box heb je toegang tot een steeds groeiend aantal (overheids)documenten. Zo heb je al die documenten bij de hand, waar en wanneer je maar wil, in een hoog beveiligde omgeving.

Bekijk de gegevens die de overheid van je kent

Op Mijn Burgerprofiel vind je jouw gegevens terug per thema: groeipakket, mobiliteit, werk, onderwijs, enzovoort. Je behoudt ook de controle over je gegevens. Als er iets verandert of onjuist is, kan je dit melden. 

Alleen bestemd voor jouw ogen

De overheid hecht veel belang aan uw privacy en het beveiligen van jouw gegevens. Je kan jouw Burgerprofiel bekijken op websites van verschillende overheidsorganisaties, maar deze organisaties hebben geen toegang tot jouw Burgerprofiel. De enige die toegang heeft tot je Burgerprofiel ben jijzelf.

Mijn Burgerprofiel, gemaakt om te groeien

Mijn Burgerprofiel is een groeitraject, en zal op termijn steeds meer gegevens bevatten. Vlaanderen.be en Vlaamse overheidsdiensten integreren Mijn Burgerprofiel op hun site. Meer en meer overheidsdiensten en gemeenten volgen en voegen ook hun gegevens toe.

Mijn Burgerprofiel is al toegevoegd aan 111 gemeentelijke websites.

Intussen kan je handig gebruik maken van de gegevens die vandaag al beschikbaar zijn.