Vele mensen maken zich zorgen over de sluiting van bankkantoren en geldautomaten! Een terechte bezorgdheid als je het ons vraagt, want toegang tot cash geld is een fundamenteel recht! OKRA zet zich dan ook al maanden in voor dit dossier. Zo hebben we samen met ENEO een collectief opgericht, hebben we advies gegeven in de commissie financieren en hebben we diverse overlegmomenten gehad met diverse parlementairen. Elke maand publiceren we dan ook een update over het bankendossier.

De rol die de lokale belangenbehartiging kan spelen mag niet onderschat worden! Daarom delen we graag het voorbeeld mee van OKRA Balen. Hopelijk mag dit een inspiratie zijn voor andere OKRA-trefpunten als er een bankkantoor of bankautomaat verdwijnt.

Actie voeren doe je best niet alleen, daarom organiseerde OKRA Balen de actie samen met ACV, gemeentelijke seniorenraad, raad van gehandicapten, KWB en andere sociale organisaties. Nodig ook altijd de lokale pers uit op deze acties. OKRA balen heeft door hun actie een VRT-Artikel bekomen. Lees het artikel hier. Bereid je actie goed voor met een degelijk standpunt. Daarom bezorgen we je graag het persdossier die voor deze actie werd gebruikt.