Nieuwe mogelijkheden voor niet verhuurde assistentiewoningen

Er zijn heel wat ouderen die geïnvesteerd hebben in de aankoop van een assistentiewoning, als investering voor hun oude dag. Vooraleer er zelf in te trekken, proberen ze deze woning te verhuren. Volgens onze informatie zijn er heel wat assistentiewoningen die niet verhuurd worden of raken.

De Vlaamse overheid is al een tijdje op zoek naar geschikte opvangplaatsen voor Oekraïense gezinnen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Hiervoor werd het Vlaams ondersteund team voor de opvang van tijdelijk ontheemden uit Oekraïne (het VLOT) opgericht. Het VLOT is georganiseerd per provincie met een regioteam. Het team staat steeds ter beschikking voor vragen of onduidelijkheden.

Indien je interesse hebt om je assistentiewoning te verhuren aan een Oekraïens gezin, kun je altijd met hen contact opnemen. De assistentiewoning moet wel duurzaam zijn, m.a.w. voor minstens 3 maanden beschikbaar.

VLOT is bereikbaar via het algemene e-mailadres: vlot@vlaanderen.be en staat rechtstreeks in contact met de lokale besturen.

Volgende contactpunten zijn binnen VLOT aanspreekbaar: