Online activiteitenaanbod

Zolang jij niet naar OKRA kan gaan, brengen wij OKRA naar jou. Bekijk hier het overzicht van ons digitaal aanbod. Rechtstreeks vanuit je kot!

Afgelopen webinars (her)bekijken

Heb je een webinar gemist? Geen probleem... je kan volgende webinars gewoon online (her)bekijken wanneer jij wil!

'Is dit nu de Islam?’ - Khalid Benhaddou

Khalid Benhaddou is imam in Gent en coördinator van het Netwerk Islamexperten. Hij vertelt hoe de Koran echt moet worden gelezen en niet letterlijk maar wel in zijn historische context moet worden begrepen. En hij houdt een warm pleidooi voor een 'mondiale verlichting van de islam', where east meets west.

Bekijk de opname.

Verplant, waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum - Ann Peuteman

In haar laatste boek 'Verplant' ontwerpt Knack-journaliste Ann Peuteman het woonzorgcentrum waar ze zelf later in wil trekken. OKRA-ZORGRECHT gaat in gesprek met haar.

Bekijk de opname.  

De geschiedenis van epidemieën in ons land

De coronapandemie maakte ook de geschiedenis van epidemieën in ver vervlogen tijden terug actueel. De pest, of Zwarte Dood, spreekt waarschijnlijk het meest tot de verbeelding, maar we hoeven niet zo ver terug te keren in de tijd, denk maar aan de Spaanse Griep in de nasleep van WOI, en de cholera-epidemieën in de 19de eeuw. Waarin verschillen ze? Wat waren de gevolgen toen? Kunnen ze ons iets leren over de pandemie van vandaag?

Bekijk de opname. 

Erven en schenken

Notaris Neven komt je alles vertellen wat u moet weten over erven en schenken. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Bekijk de opname

Internetveiligheid

Zijn de gegevens in mijn mail wel veilig? Hoe kan je het best je wachtwoord kiezen? Andries Bomans van "Safe on Web" komt ons allerlei tips geven om niet in de val te trappen van internetcriminelen.

Bekijk de opname


RouteYou: een inleiding

Inleiding tot het gebruik van RouteYou : voorstelling website ,bestaande wandel-/ fiets- routes zoeken, afdrukken en doorsturen naar je smartphone en nieuwe routes samenstellen.

Bekijk de opname.

Leren werken met MyPension - Bart Smits

Ga je binnenkort op pensioen en ben je benieuwd welke informatie je allemaal kan vinden op de federale overheidswebsite MY Pension... volg dan deze webinar. We overlopen de website van A-Z.

Bekijk de opname