Online activiteitenaanbod

Zolang jij niet naar OKRA kan gaan, brengen wij OKRA naar jou. Bekijk hier het overzicht van ons digitaal aanbod. Rechtstreeks vanuit je kot!

Een duivelse transitie: hoe mensen tot gruwelijke daden overgaan

Tijdens deze voordracht wordt verklaard hoe mensen soms tot gruwelijke daden overgaan. Brave Duitsers werden nazi-beulen.

Aan de hand van historische en hedendaagse voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek verklaart de spreker Christophe Busch hoe die processen werken.

Datum en uur: vrijdag 28/05/2021 -  14u30

Meer info en inschrijven 

Van erotiek tot pudeur, de Victoriaanse tijd

Peter De Smet bespreekt het doen en laten van de burgers in de Victoriaanse tijd. Onderwerpen zoals huwelijk, seks, scheiding en dergelijke komen ruimschoots aan bod.

Datum en uur: donderdag 03/06/2021

Meer info en inschrijven

Dwars door België met de fiets

Fietsreiziger Stefaan Segaert fietste in België van Noord naar Zuid. Op deze trip bezoekt hij le Bois du Cazier waar in 1956, 262 mijnwerkers omkwamen. Hij staat stil bij de Italiaanse graven in Berissart en eigen nonkels die naar Seraing vertrokken. Het is een tocht en reisverhaal langs herinneringen van twee wereldoorlogen, tedere poëzie op binnen muren van een gevangenis en verlaten scheepslift en mooie avonturen.

Datum en uur: maandag 07/06/2021 - 14u30

Meer info en inschrijven

Het klimaat

Het is aan ons, burgers, om het goede voorbeeld te geven. Fietsvakanties, wasdraad, alternatieve energie, consuminderen, rustig aan, en soms een truitje meer. Dus niet alleen politici en de industrie hebben huiswerk. Een uiteenzetting door Frank Deboosere. 

Datum en uur: dinsdag 15/06/2021 - 14u30

Meer info en inschrijven

China

De almacht van de communistische partij is onder Xi Jinping alleen maar sterker geworden. De bevolking wordt op velerlei vlakken gecontroleerd, de pers en de sociale media gecensureerd. Moeten we bang zijn, of de nieuwe realiteit aanvaarden? Stefan Blommaert neemt ons mee in het boeiende verhaal van China. 

Datum en uur: dinsdag 22/06/2021 - 20u00

Meer info en inschrijven 


Dag van de mantelzorg: op welke premies en tegemoetkomingen heb ik recht?

Wanneer je zorg nodig hebt, kunnen de kosten soms oplopen. Naast de medische kosten moet je vaak ook rekening houden met kosten om de zorg te organiseren. Tijdens deze infosessie geven we een overzicht van de tegemoetkomingen en premies die de financiële last kunnen verlichten. We overlopen de voorwaarden en geven aan waar je terecht kan met je aanvraag.

Datum en uur: woensdag 23/06/2021 - 10:00u

Meer info en inschrijven

Afgelopen webinars (her)bekijken

Heb je een webinar gemist? Geen probleem... je kan volgende webinars gewoon online (her)bekijken wanneer jij wil!

'Is dit nu de Islam?’ - Khalid Benhaddou

Khalid Benhaddou is imam in Gent en coördinator van het Netwerk Islamexperten. Hij vertelt hoe de Koran echt moet worden gelezen en niet letterlijk maar wel in zijn historische context moet worden begrepen. En hij houdt een warm pleidooi voor een 'mondiale verlichting van de islam', where east meets west.

Bekijk de opname.

Verplant, waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum - Ann Peuteman

In haar laatste boek 'Verplant' ontwerpt Knack-journaliste Ann Peuteman het woonzorgcentrum waar ze zelf later in wil trekken. OKRA-ZORGRECHT gaat in gesprek met haar.

Bekijk de opname.  

Webinar coronavaccinatie

Op vrijdag 26 februari nodigden we professor Anne-Mieke Vandamme (KU Leuven) uit. Zij werkt als virologe en epidemiologe in het Laboratorium Klinische en Epidemiologische virologie. Gedurende één uur beantwoorde ze vragen over de coronavaccinaties.

Lees de 10 prominenste vragen én hun antwoorden.

Bekijk de volledige opname.

Let wel: het vragenuurtje vond plaats op vrijdag 26 februari – sommige informatie kan ondertussen verouderd zijn, zo is bv. het AstraZeneca vaccin ook al goedgekeurd voor 55-plussers.

De geschiedenis van epidemieën in ons land

De coronapandemie maakte ook de geschiedenis van epidemieën in ver vervlogen tijden terug actueel. De pest, of Zwarte Dood, spreekt waarschijnlijk het meest tot de verbeelding, maar we hoeven niet zo ver terug te keren in de tijd, denk maar aan de Spaanse Griep in de nasleep van WOI, en de cholera-epidemieën in de 19de eeuw. Waarin verschillen ze? Wat waren de gevolgen toen? Kunnen ze ons iets leren over de pandemie van vandaag?

Bekijk de opname. 

Erven en schenken

Notaris Neven komt je alles vertellen wat u moet weten over erven en schenken. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Bekijk de opname

Internetveiligheid

Zijn de gegevens in mijn mail wel veilig? Hoe kan je het best je wachtwoord kiezen? Andries Bomans van "Safe on Web" komt ons allerlei tips geven om niet in de val te trappen van internetcriminelen.

Bekijk de opname


RouteYou: een inleiding

Inleiding tot het gebruik van RouteYou : voorstelling website ,bestaande wandel-/ fiets- routes zoeken, afdrukken en doorsturen naar je smartphone en nieuwe routes samenstellen.

Bekijk de opname.

Leren werken met MyPension - Bart Smits

Ga je binnenkort op pensioen en ben je benieuwd welke informatie je allemaal kan vinden op de federale overheidswebsite MY Pension... volg dan deze webinar. We overlopen de website van A-Z.

Bekijk de opname