Wat is een zorgvolmacht en hoe begin je eraan?

De zorgvolmacht laat je toe om aan iemand anders het recht te geven om je vermogen te beheren of beslissingen te nemen wanneer je daar op een dag niet meer toe in staat bent. Met een zorgvolmacht kies je wie het stuur van je mag overnemen als jij niet meer wil/kan/mag rijden. En je beschrijft ook wanneer, wie, wat waarmee kan doen.

Vooraleer je een zorgvolmacht opstelt, is het belangrijk om stil te staan bij wat je zelf wenst. Dat is niet eenvoudig, want je denkt na over een toekomst die je niet kent en wat je wenst dat er gebeurt met jezelf en de dingen die je hebt.

Om je hierin beter verder te helpen ontwikkelde CM een handig sjabloon en een bijhorende handleiding waarmee je aan de slag kunt. Het sjabloon kun je gebruiken als voorbereiding voor je gesprek met de notaris, maar ook als onderhandse akte, als je zonder tussenkomst van een notaris, een zorgvolmacht wenst op te stellen.

Wil je meer info hierover? CM organiseert i.s.m. OKRA infosessies over dit thema. Of neem een kijkje op Zorgvolmacht | CM