Zingeving

Wat is de zin van wat ik doe en wat er om me heen gebeurt? Het zijn vragen waar we allemaal wel eens bij stil staan. In de zoektocht naar een antwoord daarop, kan je ook bij OKRA terecht. Een divers zingevend aanbod helpt je op weg.  Wie zin ervaart, staat anders in het leven: je bent er tevreden mee, je blijft goed functioneren ondanks tegenslagen en je voelt je minder snel depressief.

De visie van OKRA op zingeving wordt gedragen door vier pijlers: we zijn geworteld in evangelische waarden, we zijn een vereniging in beweging, we zorgen voor elkaar en we zijn gevoelig voor riten en symbolen.


Inspirerend aanbod

OKRA gaat geen enkele zinvraag uit de weg en speelt daarop in met zingevend materiaal om mee aan de slag te gaan. Teksten en gebeden, powerpoints, filmpjes en luisterliedjes, stiltewandelingen, vieringen en bezinningen, boeken en themareizen geven inspiratie en helpen je tijdens je zoektocht naar zin, in groep of alleen.
Klik hier voor zingevend materiaal rond: Meimaand/MariamaandO.L.H. HemelvaartPinksteren

Archief Bezinningsmateriaal


Zingevingsreizen

Naast het klassieke reisaanbod van OKRA worden elk jaar ook éen of meerdere zingevingsreizen georganiseerd. Deze inspirerende reizen zijn bedoeld voor actieve levensgenieters en combineren ontspanning én uitdieping van de eigen spiritualiteit. In dit reissegment  zit momenteel een vakantie naar Bosnië en Herzegovina (op het kruispunt van islam, jodendom en christendom), een abdijdriedaagse in Westmalle en een bedevaart naar Lourdes