Armenië


Armenië is een land dat begint open te bloeien. Behalve kloosters en kerken met mooie fresco’s zal je versteld staan van het prachtige landschap met het meer van Sevan en de Selim-bergpas. Het land heeft een rijke geschiedenis met de boeiende museumstad Yeravan als voorbeeld. Laat je verrassen door het indrukwekkende openluchtmuseum van Armenië tijdens deze complete en afwisselende reis. Rondreis met verblijf in slechts vier hotels.

Rondreizen
Deel deze reis
€ 1.485  per persoon
 • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 165
Armenië
19/09/2019 - 27/09/2019
Volpension
Dit is een culturele reis
Min. 20, max. 19 personen
Verkooppunt Algemeen
02 246 39 44
algemeen@okrareizen.be

Programma

Dag 1 Brussel - Yerevan

13.55 uur: vertrek vlucht van Zaventem via Kiev naar Yerevan.
23.50 uur: aankomst in Yerevan en transfer naar het Erebuni Hotel 3* voor overnachting (2 n.).

Dag 2 Geghrad & Yerevan

Daguitstap in de regio van Yerevan.

Via de fotogenieke Avan-kloof kom je in het groene plateau van de Azatrivier. In deze ongerepte plaats bezoek je de wondermooie spelonkkerk van Geghard (Unesco Werelderfgoed), en de klassieke tempel van Garni. Vlakbij bezichtig je ook het natuurmonument ‘Symphony of Stones’, een indrukwekkende basaltwand. In de namiddag stadsbezoek aan Yerevan met o.a. het genocide-monument. Overnachting in het Erebuni Hotel 3* in Yerevan.

Dag 3 Yerevan - Sisian (240 km)

Vertrek vanuit Yerevan voor bezoek aan Khor-Virap, een bekend bedevaartsoord met een klooster dat vergezichten geeft over grootse vlaktes op Turkije en de Araratberg. Wie weet zie je de Ark van Noach... Nadien bezoek je onderweg de wondermooi gelegen 12de eeuwse kloofkerk van Noravank. In Areni degusteer je de typische Armeense wijn. Iets voor je aankomst in Sisian bezichtig je de Shaki-waterval, de hoogste van Armenië.

Overnachting in het Basen Hotel 3* in Sisian (2 n.).

Dag 4 Khndzoresk & Tatev (150 km)

’s Ochtends begeef je je naar de regio van Goris waar je eerst (via een lange hangbrug) het grottendorp Khndzoresk bezoekt dat ooit een van de meest invloedrijke steden was en nog tot 1958 bewoond werd. Het bergplateau rond het dorpje Halidzor levert adembenemende uitzichten op bergtoppen en –kloven op. Je neemt de kabelbaan naar het klooster van Tatev wat wonderbaarlijke panorama’s oplevert. Het prachtige klooster van Tatev waarvan de kiem gelegd werd in de 4de eeuw, groeide in de 9de eeuw uit tot een theologisch wereldcentrum. Terugkeer naar Sisian met onderweg degustatie van de plaatselijke honing en vruchtenconfituren en een bezoek aan het enigmatische Zorats Karer, het Stonehenge van Armenië, een grafsite met wel 223 stenen die ook als observatorium dienst gedaan zouden hebben. Overnachting in het Basen Hotel 3* in Sisian.

Dag 5 Sisian - Sevan (230 km)

Doorreis naar Sevan via de Vardenyats/Selimpas (2400 m) met onderweg stop aan de fotogenieke Orbelian caravanserai. Met de jeep rij je tot aan het meer van de uitgedoofde Armaghanvulkaan. Verder onderweg bezoek je Noratus waar je de typisch Armeense ‘chatsjkars’ ziet, opstaande gedenktekens of steles symmetrisch versierd met rozetten en plantkundige motieven en een centraal kruis. In de namiddag bereik je het prachtige Sevan-meer, gelegen op een hoogte van 2000 m en ook wel ‘de smaragd van Armenië’ genoemd.

Overnachting in Lavash Hotel 3* in Sevan.

Dag 6 Sevan - Haghpat (135 km)

’s Morgens bezoek je het heuvelklooster van Sevanavank (240 treden wachten je op...). Daarna rij je vanuit Sevan naar het dorpje Dilijan voor een bezoek aan 'Oud Dilijan', een straat geheel in de stijl van de 19de eeuw gebouwd met winkeltjes en ambachtenateliers.

Van hieruit rij je verder naar de regio van Lori die ook wel het Zwitserland van Armenië wordt genoemd. Onderweg naar Haghpat maak je een korte omweg naar het klooster van Akhtala, een waarlijk onontdekt pareltje. Dit kleine klooster heeft een van de weinige kerken in Armenië die in Georgische stijl gedecoreerd is met kleurrijke fresco's. In de verte zie je de kopermijnen van Alaverdi, een reliek uit Sovjettijden. Overnachting in Gayane Hotel 3* in Haghpat (2 n.).

Dag 7 Haghpat & Sanahin

In de voormiddag uitstap naar Sanahin voor een bezoek aan het klooster en aan het museum gewijd aan de gebroeders Mikoyan, beiden uiterst belangrijk in de Sovjettijd zij het in verschillende vakgebieden (mogelijkheid om dit deels als wandeling te doen vanuit Haghpat naar het dorpje Akner via Kayan Berd: max. 4 km/ 2u. wandelen, eenvoudig tot matig op enkele korte stukken). In de namiddag terugkeer naar Haghpat voor een bezoek aan de Unesco Werelderfgoedsite van het klooster van Haghpat, idyllisch gelegen in de bosrijke omgeving. Overnachting in Gayane Hotel 3* in Haghpat.

Dag 8 Haghpat - Yerevan (170 km)

Rit naar Yerevan met onderweg bezoek aan het Sagmosavank-klooster, een van de mooiste van Armenië, prachtig gelegen aan de indrukwekkende kloof van de Kasaghrivier. Daarna bezoek aan het 7de eeuwse fort van Amberd, spectaculair én romantisch gelegen op 2300 m boven zeeniveau met op de achtergrond de Aragatsbergen (4090 m), een uitgedoofde vulkaan en de hoogste berg van Armenië. Afscheidsavondmaal in de stad, met muzikale omlijsting. Overnachting in het Erebuni Hotel 3* in Yerevan.

Dag 9 Yerevan – België

In de voormiddag vrije tijd in Yerevan.
15.30 uur: terugvlucht van Yerevan naar Zaventem via Kiev.
22.40 uur: aankomst in Zaventem.

(Programma, hotels en vluchturen steeds onder voorbehoud.)

Praktisch

Periode:  19 tot 27/9/2019 (9 d./8 n.)
Reissom: € 1 485
Toeslag singlekamer: € 165

Reisdocumenten: internationale reispas

Schaduwtemp.: 22°C

Deelnemers: min. 20, max. 25

Reisorganisator: Omnia Travel - verg. nr. A1121

Inbegrepen in prijs

 • ● Vluchten Brussel-Yerevan via Kiev met Ukraine Airlines
 • ● Privébus ter plaatse
 • ● 8 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • ● Rondreis in volpension (vanaf ontbijt dag 2 tot ontbijt dag 9)
 • ● 1 flesje water per dag
 • ● Vermelde uitstappen en bezoeken incl. entreegelden
 • ● Engelstalige gids
 • ● KBC annulerings- bagage- en bijstandsverzekering

Niet inbegrepen in prijs

 • ● Eventuele brandstof- taks- of veiligheidstoeslagen
 • ● CO2-compensatie: € 19.78
 • ● Maaltijden tijdens de vluchten
 • ● Dranken
 • ● Fooien

Onze partner voor deze reis

Omnia Travel