België - Houffalize


Houffalize ligt in het brongebied van de Oostelijke Ourthe. De rivier ontspringt in het dorpje Ourthe, deelgemeente van Gouvy, op 15 km van Houffalize en voegt zich bij de Westelijke Ourthe in het meer van Nisramont. Het is een heel rustige, dunbevolkte streek met een bevolkingsdichtheid van slechts 30 inwoners per km² (ter vergelijking: Antwerpse Kempen 250 inw/km²). Bijna 60% van de oppervlakte is bebost. Een ideaal wandelgebied dus voor natuurliefhebbers.

Wandelvakanties
Deel deze reis
€ 335  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 60
België - Houffalize
22/04/2019 - 26/04/2019
Volpension
Dit is een actieve reis.
Min. 10, max. 26 personen
België - Houffalize

Wil je graag inschrijven op deze reis?
Neem contact op met het OKRA-reizen verkooppunt.

De Ourthe kronkelt zich in brede meanders door het landschap en we ontmoeten de rivier regelmatig. We volgen niet altijd de vallei, maar stijgen ook naar de omliggende heuvels, waar we kunnen genieten van weidse vergezichten. We trekken voor typisch Ardense dorpjes en verkennen ook de bossen en venen rond de Baraque Fraiture (651 m), na de Signal de Botrange (694 m) en de Baraque Michel (674 m) het derde hoogste punt van België. We stappen voornamelijk over autovrije landwegen en onverharde bospaden. Die zijn zelden vlak. Een goede fysiek en enige wandelervaring zijn dus wel nodig.

De eerste en de laatste dag houden we het bij wandelingen van een kleine 10 km, want Houffalize ligt op 190 km van Antwerpen (zonder files 2 u rijden). De andere dagen stappen we rond de 15 km. Er zijn ook kortere wandelingen mogelijk en hiervoor is begeleiding voorzien.

Wil je liever een rustige dag, dan kan je op eigen initiatief de omgeving verkennen. Je kan wandelen naar Houffalize, een gezellig stadje met enkele cafés, restaurants, supermarktjes, maar stede zoals La Roche en Ardenne, Bastogne, Gouvy... liggen binnen een afstand van 25 km van het hotel en zijn ook per lijnbus bereikbaar. Na een half uurtje rijden zit je zelfs in Schmiede, een enorm winkelcomplex in het Groothertogdom Luxemburg.

Programma

.

Praktisch

Ons hotel Ol Fosse d'Outh ligt op 1 km van Houffalize, aan de oever van de Ourthe, midden in de bossen. Het is een groot familiehotel met alle faciliteiten, o.a. gratis wifi in het hele gebouw. Er zijn natuurlijk liften. De ruime kamers (dubbel of twin) hebben een breed terras, zithoek, flatscreen-tv, badkamer met toilet en douche. Er is een 25-meter subtropische zwembad met glijbaan en jacuzzi gratis ter beschikking van de hotelgasten. Ook sauna, trimzaal en fitnessruimte zijn gratis (mits reservatie); het wellnesscentrum met massages en verzorging is wel betalend.

De maaltijden zijn in zelfbediening. Als ontbijt is er een uitgebreid buffet met warme en koude gerechten. Voor het avondmaal zijn soep, koud en warm voorgerecht, twee hoofdgerechten naar keuze en nagerecht voorzien. Dranken à volonté tijdens de maaltijd (water, frisdrank, pils, wijn). Voor de (eenvoudige) middagmalen doen we beroep op de plaatselijke horeca, of als dat onmogelijk is zorgen we voor een degelijk lunchpakket.

Inbegrepen in prijs

  • Verblijf in halfpension van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag
  • Lunches tijdens wandelingen
  • Handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst
  • Gebruik van zwembad
  • OKRA-reisbegeleiding (wandelgids)
  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering

Niet inbegrepen in prijs

  • Lunch 1ste dag
  • Vervoer