België - Oostkantons


Wirtzfeld is een klein idyllisch dorpje in de Oostkantons. Het ligt ten zuiden van de Hoge Venen op 580-610 meter hoogte vlakbij het meer van Bütgenbach. Er wonen ongeveer 380 inwoners.

Wandelvakanties
Deel deze reis
€ 435  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 40
België - Oostkantons
12/10/2020 - 16/10/2020
Volpension
Min. 15, max. 18 personen
België - Oostkantons

Wil je graag inschrijven op deze reis?
Neem contact op met het OKRA-reizen verkooppunt.

Meren oefenen vaak een fascinerende aantrekking uit op een wandelaar. De streek van Bütgenbach-Büllingen biedt uitstekende mogelijkheden voor korte en langere wandelingen. Enkele honderden kilometers uitgestippelde wandelingen tonen de schoonheden van dit landelijk gebied: glooiende plateaus met wijde dalen en uitgestrekte, dichte wouden. Het ongerepte landschap van Bütgenbach is zeker de uitgelezen plek voor een weekje wandelvakantie.

We trachten te starten vanuit het hotel, maar soms nemen we de wagen om in de omgeving prachtige wandelingen te maken. Een tocht rond het meer is een must en we verkennen het terrein rond de Warche in Weywertz zodat we in de buurt komen van het kamp van Elsenborn. Wat noordelijker ligt Rocherath: ook de moeite waard!

De wandeling naar de Weisen Stein raakt bijna de Duitse grens waar we langs een gebied kopen waar de natuurlijke narcissen bloeien.

Elk jaar, in de maand april, vindt in de Eifelvalleien van de Warche, de Holzwarche, de Roer, de Olef en de Perlenbach een uniek natuurschouwspel plaats: met honderdduizenden bloeien de wilde narcissen. Ze zijn zeldzaam en vragen een heel specifieke standplaats en hun bloei is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Met wat geluk kunnen we genieten van dit prachtig natuurverschijnsel.

In deze streek hebben we ook nog de Hoge Venen met de Baraque Michel waar de zeer specifieke natuur te bewonderen is. Hesselbach, dat wat zuidelijker ligt, nodigt ook uit voor een prachtige tocht. Je merkt het al, de keuze aan wandelingen is enorm en de week zal te kort zijn. We zorgen in ieder geval voor een afwisselend aanbod.

We wandelen onder begeleiding telkens +/- 15 kilometer (dag van aankomst en vertrek iets korter). Uiteraard zijn deze wandelingen steeds vrijblijvend en kan u er zeker ook voor kiezen om een dagje rustig in het hotel of in Wirtzfeld zelf door te brengen.

Wirtzfeld ligt op +/- 190 km van Antwerpen (zonder files 2u15 rijden).

Programma

.

Inbegrepen in prijs

  • Verblijf in volpension vanaf avondmaal eerste dag tot en met middagmaal laatste dag
  • Welkomstdrankje
  • Hotelservice
  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
  • OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen in prijs

  • Eventuele uitstappen
  • Vervoer
  • Persoonlijke uitgaven