Cruise - Baltische staten

Cruise Baltische staten en Scandinavië


Cruises
Specials
Deel deze reis
€ 1.992  per persoon
 • Toeslag 2 pers buitenkajuit: € 237
 • Toeslag 2 pers kajuit - bovendek: € 555
 • Toeslag 1 pers kajuit - bovendek: € 2.239
 • Toeslag 1 pers buitenkajuit: € 1.603
Baltische staten
23/04/2019 - 04/05/2019
Dit is een culturele reis
Min. 34, max. 34 personen
Verkooppunt Oost-Brabant
016 35 96 87
oostbrabant@okra.be

Met een varend viersterrenhotel en zonder constant met je bagage te moeten sleuren, breng je op twaalf dagen tijd (met amper één dag op zee) een bezoek aan maar liefst acht verschillende landen in Noord-Europa. Cultuur, architectuur, fascinerende steden met historische charme en natuur zijn de ingrediënten van Polen, Litouwen, Letland, Estland, Rusland, Finland, Zweden en Denemarken. Een hoogtepunt zijn ongetwijfeld de twee dagen Sint-Petersburg.

Programma

Dag 1 België > Warnemünde

De autocar brengt je richting Warnemünde waar je rond 17.00 uur inscheept aan boord van het luxueuse cruiseschip MSC Poesia (4*) of een gelijkaardig zusterschip.

Dag 2 Gdynia (Polen)

Samen met Gdynia en Sopot vormt Gdansk een stedelijke agglomeratie die de Driestad (Trojmiasto) wordt genoemd. Gdansk is een historisch monument, Gdynia een moderne haven en Sopot een elegante badplaats.  Gdansk was ooit een van de rijkste en belangrijkste Hanzesteden. De moeite waard zijn zeker: het Artushof, de Gouden Stockturm, de Groene Poort, de Zwaantoren, het Huis van Marteling en de Sint-Catharinakerk.

Dag 3 Klaipeda (Litouwen)

De oude stad heeft, door de met kasseien aangelegde straten, de antieke lantaarnpalen en de vele houten of halfhouten gebouwen versierd met kreupelhout van de noorddruif, een gezellige uitstraling.  Het centrum is het Theaterplein, met de Simon Dachfontein en een sculptuur van Anika Torava, bekend uit een van de oudste Litouwse liedjes.

Dag 4 Riga (Letland)

De belangrijkste bezienswaardigheden van Riga, de hoofdstad van Letland, bevinden zich in de middeleeuwse oude binnenstad, die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staat. Art-nouveau-liefhebbers komen aan hun trekken in de nieuwe stad. Deze architectuur zorgt voor een mooi contrast met de traditionele houten woningen.

Dag 5 Tallinn (Estland)

Tallinn, hoofdstad van Estland, is ongetwijfeld een van de mooiste steden rond de Baltische Zee, ze staat dan ook op de Unesco- Werelderfgoedlijst. De middeleeuwse stad is volledig ommuurd, met een groot aantal torens. Vanaf de Domkerk heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee.

Dag 6 en 7 Sint-Petersburg (Rusland)

De vroegere hoofdstad van Rusland, Sint-Petersburg, wordt vaak het ‘Venetië van het noorden’ of het ‘Parijs van het oosten’ genoemd. Het is dan ook een van de mooiste steden ter wereld.  Heel Sint-Petersburg werd uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed.  Een must is zeker de stadstour langs de voornaamste bezienswaardigheden van Sint-Petersburg,  zoals het schitterende paleizenen tuinencomplex van Peterhof, het zomerverblijf van de tsaren en zijn prachtige beeldentuinen met extravagante fonteinen, en de Hermitage, een van ’s werelds beste kunstmusea. Maar ook het Katharinapaleis met zijn verfijnde blauwwitte gevel en verbluffende interieur wordt beslist een hoogtepunt van je verblijf in Sint-Petersburg.

Dag 8 Helsinki (Finland)

Het centrum van Helsinki, de hoofdstad van Finland, is langs drie zijden omringd door de zee en door vele kleine eilandjes. Een van de populairste attracties is de Temppeliaukiokerk. Ze werd in 1969 gebouwd door met dynamiet een grote krater in een rotsheuvel te blazen en vervolgens te overdekken met een koepel van glas en koper.

Dag 9 Stockholm (Zweden)

Water en groen zijn nooit ver weg in de stijlvolle Zweedse hoofdstad, gebouwd op veertien eilanden met tal van parken. De gezellige middeleeuwse stadskern doet bijna Zuid-Europees aan door de nauwe straatjes en de huizen die in geel, okerkleur of rood zijn geschilderd.  Interessante gebouwen zijn het stadhuis en het koninklijk paleis, het grootste nog dienst doende paleis ter wereld. Of bezoek Vasa, een oorlogsschip uit 1626, een van ‘s werelds oudste bewaarde schepen.

Dag 10 Op zee

Op het schip is heel wat te beleven.  Maar je kan zeker ook rustig genieten van de zee.

Dag 11 Kopenhagen (Denemarken)

Kopenhagen, de laatste halte van deze cruise, is de meest bruisende hoofdstad van Scandinavië.  Aanraders zijn zeker het Amalienborgpaleis, het haventje Nyhavn met zijn huizenrij in verschillende kleuren en de fontein van Gefion het grootste monument in Kopenhagen. Vergeet zeker niet de Kleine Zeemeermin te fotograferen.

Dag 12 Warnemünde (Duitsland) - België

Vertrek vanuit Warnemünde rond 09.00 uur.

Inbegrepen in prijs

 • Vervoer met autocar vanuit de regio naar Warnemünde
 • 11nachten op MSC Poesia in volpension (eerste avondmaal tot laatste ontbijt)
 • Drankenforfait aan boord (restaurant en bar)
 • Verplichte fooien an boord
 • Haventaksen
 • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
 • Aanvulling ziekteverzekering aan boord
 • OKRA-reisbegeleiding

Niet inbegrepen in prijs

 • Excursies
 • Eventuele brandstof-
 • Taks- of veiligheidstoeslagen

Onze partner voor deze reis

MSC