Duitsland - Dresden


Dresden was een van de mooiste steden van Europa tot het door een verwoestend bombardement op 14 februari 1945 grotendeels werd vernietigd. Nu heeft de stad zijn luister van vroeger grotendeels teruggevonden. Maar er is meer, Dresden is terecht uitgegroeid tot de 'Parel' van Saksen, dit niet alleen door zijn ligging aan de Elbe en zijn prachtige historische gebouwen, maar ook door de talrijke musea die een zeer rijke, unieke collectie herbergen.

Specials
Deel deze reis
€ 433  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 84
Dresden
07/10/2018 - 11/10/2018
Halfpension
Dit is een culturele reis
Min. 1, max. 37 personen

Programma

Dag 1: Antwerpen - Dresden

We rijden langs een aantal mooie Duitse steden richting Dresden. In de vooravond komen wij aan in het hotel.

Dag 2: Dresden

Wij starten onze dag met een verkenning van het historisch centrum (Altstadt). We beginnen onze wandeling aan de Semperopera en wandelen vervolgens langs het merkwaardige Zwingerpaleis, de Hofkirche en de Bruhlsche terrassen naar de Frauenkirche en de Altmarkt.
Vervolgens maken we met de bus een rondrit langs de Grosse Garten, de Elke Schlosser, het Blaues Wunder om te eindigen in de mooiste zuivelwinkel ter wereld, nl. Pfunds Mölkerei.

In de namiddag verkennen we verder de binnenstad met o.a. Yenidze om de dag te besluiten met een bezoek aan het Neues Grûnes Gewölbe.

Dag 3: Dresden - Meissen

In de voormiddag verkennen we Dresden Stahlhof en maken we kennis met één van de merkwaardigste bezienswaardigheden, nl. de 102 meter lange Fütstenzug. Daarna steken we de Elbe over voor een bezoek aan Neustadt.

In de namiddag rijden we langs de prachtige Elbevallei naar Meissen, de stad van het porselein. We bezoeken dan ook de koninklijke Manufactuur en brengen een bezoek aan het stadscentrum.

Op de terugrit rijden we langs Moritzburg voor een fotoshoot op het beroemde jachtslot.

Dag 4: Dresden - Pillnitz

We beginnen de dag met een wandeling in het slotpark van Pillnitz. Nadien maken we een boottocht naar Dresden met één van de historische dampschepen.

Aansluitend bezoeken we de Panometer die een mooi beeld geeft van het barokke Dresden.

In de namiddag is er vrije tijd om te kuieren langs de vele zeer trendy winkels die Dresden rijk is, of om nog een museum te bezoeken.

Dag 5: Dresden - Antwerpen

Inbegrepen in prijs

  • Verblijf in halfpension
  • Vermelde uitstappen en inkomgelden
  • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering
  • OKRA-reisbegeleiding
  • Vervoer met autocar vanuit regio Antwerpen

Niet inbegrepen in prijs

  • Persoonlijke uitgaven
  • Middagmalen
  • Andere inkomgelden en gidsbeurten

Onze partner voor deze reis

OKRA verkooppunt Antwerpen - bijkantoor Antwerpen