Duitsland - Römer Lippe Route

Fietsvakantie

Fiets mee langs groene riviervlaktes, rustgevende weggetjes, Romeinse stadjes en historische centra.

Fietsvakanties
Deel deze reis
€ 820  per persoon
  • Toeslag 1 pers kamer - met toeslag: € 181
Duitsland - Römer Lippe Route
20/08/2018 - 26/08/2018
Halfpension
Dit is een actieve reis.
Min. 24, max. 36 personen
Verkooppunt West-Vlaanderen
westvlaanderen@okrareizen.be

Tweeduizend jaar geleden marcheerden Romeinse legioenen de Lippe stroomopwaarts. In het gebied tussen de Rijn en de Elbe wilden zij de provincie Germania stichten. Maar in het Teutoburgerwoud verloren zij echter de strijd tegen Arminius en zijn volgelingen.

Deze legendarische strijd wordt sedert 1875 gesymboliseerd door de monumentale, gevleugelde Germaan van Detmold en bij het immense ‘Hermannsdenkmal’. Je volgt de Lippe van de bron tot de monding in de Rijn. Bereid je voor op een ongekende variatie en een formidabele fietservaring van 375 km, enkel geschikt voor goede fietsers.

Dag 1: Tielt//Detmold (450 km)

Bezoek aan het Hermannsdenkmal en de historische stad Detmold.

Dag 2: Detmold//Paderborn (55 km)

Je trekt voorbij de mythische Externsteine, de Odinsauge in Bad Lippspringe, de schilderachtige kasteelruïne, de geneeskrachtige bronnen… Effenaf zalig maar met af en toe toch een kuitenbijter.

Dag 3: Paderborn//Lippstadt (65 km)

Van de stad met de 200 bronnen van de Pader fiets je naar het Venetië van Westfalen. Onderweg geniet je van Schloss Neuhaus, de Lippesee, de Romeinse nederzetting in Anreppen...

Dag 4: Lippstadt//Hamm (65 km)

Je ontdekt er verrassende landschappen waar de natuur weer heer en meester is geworden. Gefascineerd bewonder je de Tamil Hindoetempel. Na Schloss Oberwerries neem het het veer Lupia over de Lippe.

Dag 5: Hamm//Haltern am See (80 km)

Vandaag zet je je schrap voor een fantastische tocht. In Bergkamen herleeft een Romeins kamp. De imposante sluiten maken indruk. In Datteln, op de grens tussen het Ruhrgebied en Münsterland kom je voorbij het grootste kanalenknooppunt ter wereld.

Dag 6: Haltern am See//Xanten am Rhein (75 km)

2000 jaar geleden bevond zich hier de Romeinse legerplaats Aliso. De merenstad bezit unieke natuurlandschappen. In de oude Hanzestad Wesel vloeit de Lippe in de Rijn. Je bereikt de oude garnizoenstad Xanten am Rhein.

Dag 7:Xanten//Emmerich am Rhein (40 km)

Je verlaat het 2000 jaar oude charmante Xanten om te genieten van de Rijn en het omringende landschap. Je wordt verrast door de oude stad aan de Niederrhein: Rees. Langs oude watervertakkingen bereik je Emmerick am Rhein. Daarna keer je terug naar Tielt (285 km).

Het uitgebreide programma kan je opvragen bij OKRA-regio Kortrijk.

Inbegrepen in prijs

• Verblijf in halfpension
  • Infovergadering
  • Vervoer met autocar